Argán vagy ricinusolaj jobb?
A ricinustól csak olajos lesz a haj, az argán meg ápolja is. Ez a különbség, az árán is látszik mondjuk.
De amíg naponta vasalod a hajad mindegy mivel ápolod mert tönkre fog menni, ezen semmi nem segít, a hajvasaló szétégeti mindenképp. Ne vasald többé ha szép hajat szeretnél.
Azt ne feledd, hogy ha a sok vasalás teljesen kiszárítja a hajad, nem tud semmi csodát tenni vele, bármennyit költesz rá! A haj tartalmaz vizet is, de ha ezt szépen "kivasalod" belőle, egy idő után olyan állapotba kerül, amin csak az olló fog segíteni.
Bármelyik termék ígérhet csodát, de a hajba bejuttatni a nedvességet nem lehet tartósan.
Ha göndör a lófarkad, akkor automatikusan egyenesebbé válik, ha megnöveszted (mert a tömege lehúzza a hajat)
Azt javaslom, még most menj el levágatni, mert akármit is mondanak a reklámokban, nincs olyan ragasztó vagy hajápoló szer, ami végetvethet a töredezésnek, csak az olló.
Tehát bármennyiszer kenheted a hajad mindenféle olajokkal, sajnos ugyanaz lesz az eredmény.
Szerintem vágasd le amennyit kell, majd onnantól kezdve ápold olajokkal, hogy megerősödjön és egyáltalán ne vasald a hajad.
Ha nem bírod ki, akkor viszont hetente 1-szer 2-szer belefér a vasalás, de valószínűleg újra töredezni fog kicsit. Hogy tovább bentmaradjon a vasalás a hajadban (kevesebbet kell hajat mosni), vegyél kén tartalmú sampont és akkor lassabban fog zsírosodni a hajad.
Az olajat már megvettem. Vagyis anya vette meg.. Ricinus olajat vett, arról is olvastam jó dolgokat, remélem jó lesz az is.. :P
Addig nem tervezem az ápolását még tényleg le nem vágatom az el töredezett végeket, mert szerintem sincs olyan csodaszert ami ezt a kb 3-4 cm-es eltöredezett hajvégeket helyre hozhatná. Amúgy a hajam a derekamig ér kb, ha ettől lentebb jő kiegyenesedhet? Mert szerintem ez a hülye göndörséget örököltem, mert az anyu haja is ugyanilyen.. De ha nem nézne ki ennyire bénán, ennyire szalmaszálasan akkor nem vasalnám ilyen gyakran, és boldogan hordanám természetes göndörségével, csak az a baj hogy nagyon száraz, lehet a vasalástól, remélem valahogy helyre fogja hozni az olaj, ha elkezdem használni.
A zsírosodással semmi bajom, ha nem mosom meg a hajam egy hétig akkor sem zsírosodik be. Most pantene sampont használok, ami eléggé jó, nem zsírosodik tőle a hajam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!