Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Viszkető fejbőr! Mitől lehet?

Viszkető fejbőr! Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Iszonyatosan viszket a fejbőröm és nem tudom hogy mitől?! :(

Kb 1,5 éve áll fent ez a probléma mióta megszültem a kislányom azután 2-3 hónappal kezdödött hogy elkezdett viszketni nagyon a fejbőröm.Olyan mint a korpás lenne de mé sem az! Azt sem lehet mondani hogy sűrűn mosok hajat mert 1héten max 2szer mosok max!Egy időre elmúlt kb 2hónapra azt hittem a samponnak köszönhetem ami a Head&Shoulders volt de aztán megint előjött :( nem festetem a hajam kb 6hónapja.És nem az egész fejbőrőm inkább csak elől viszket!Valaki esetleg járt így?Valami ötlet?köszönöm

2014. ápr. 24. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Demodex szőrtüsző atka okozhatja. Dörzsöld be a fejbőrt kb. 70%-os alkohollal. Arctisztításra használatos párnácskára önts alkoholt és a szemöldököt és az erősebben viszkető területeket, pl. a homlok és a hajas fejbőr találkozási pontjánál kend át. Kedvező esetben elegendő heti egyszeri bedörzsölés, egyébként meg szükség szerint. A szőrtüsző atka állítólag az emberek 85%-ánál jelen van, de nem mindenkinél okoz panaszokat. Egyesek a rosaceás arcbőrt is neki tulajdonítják. Nekem a szemöldököm közt "korpásodást" okozott az általad is elmondott viszketés mellett. Feltehetően nem lehet végérvényesen kiirtani (hisen pl. fodrásznál is újrafertőződhet az ember).
2014. ápr. 24. 22:17
 2/5 anonim válasza:

Nekem is volt ilyen időszak az életemben, hogy egyszer csak elkezdett rettenetesen viszketni a fejbőröm. Mivel akkor költöztem külföldre, a nagyon kemény vízre gyanakodtam, valószínűleg szerepe is volt a dologban. De, akkor sem szűnt meg, ahogy hazaköltöztem.

Ami nekem gyakorlatilag egyik napról a másikra megszüntette a problémát az az volt, hogy átálltam bio samponra és balzsamra. Azóta sosem viszket, kivéve akkor, amikor fodrásznál vagyok és ő normál samponnal mossa.

2014. ápr. 24. 22:31
 3/5 A kérdező kommentje:
mekkora paraszt vagy te 3. primitív gyökér
2014. ápr. 24. 22:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kipróbálok minden tanácsot :) reméljük valamelyik beválik!!!A kis kedves 3.hozzá szolót törölték amit szintén köszönök
2014. ápr. 24. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:
minden napos használatara nekem nagyon bejött a Sentiree. biosamponnal.
2016. febr. 28. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!