Arcra a pattanások ellen illóolaj kell?
Láttam a neten valami pattanás elleni teafaolaj ecsetelőt,meg azt is,hogy a gőzölés után a levendula olaj összehúzza a pórusokat és hogy az milyen jó. De ez most illóolaj vagy olyan mint a napraforgó olaj,vagyis ét?
Oké,hülye kérdés,de ilyen téren elég béna vagyok...
Az illóolaj nem hagy zsíros réteget a bőrön, mint az étolaj. Ezért is illó-olaj a neve, olyan, mint egy növényi szérum, vagy kivonat. Ezzel szemben a növényi étolaj zsiradék folyékony formában, ezért hagy zsíros érzést a bőrön, ezeket szokták bázis vagy hordozóolajnak nevezni.
Én az arcomra a Rossmannon Altapharma teafaolajat használom, megvizezek egy vattakorongot, arra cseppentek 2-3 cseppet, és áttörlöm az arcom. Nem szabad sokat használni a hígítatlan illóolajokból, mert nagyon tömények! És nem szabad megkóstolni, mert komoly gondokat okozhat, pl. a teafaolaj lenyelve tüdőkárosodást okozhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!