Olvastam, hogy a gyantapatronhoz nem feltétlenül kell melegítő készülék, hanem a gyantát forró vízben lehet felmelegíteni. Tényleg lehet így?
Fel lehet melegíteni persze. Mikróban is lehet akár, én is próbáltam már mindkettő módszert. De viszont ezekkel az a baj hogy ugye fogalmad sincs milyen fokra sikerül melegítened, ha túl meleg akkor megégeti a bőrt, ha nem elég meleg akkor nem szedi ki a szőrt. Valamint a gyantamelegítő gép melegen is tartja a gyantapatront a gyantázás ideje alatt. De ha vízben/mikróban melegíted az elkezd hűlni amint kiveszed és nem marad elég meleg a gyantázás végéig.
Egy gyantamelegítő már 3000 ft környékén kapható, nem nagy összeg, megéri szerintem.
Vízben nem ég meg, főleg, hogy kb 80 fokos vízbe kell tenni, nem forralni és főzni. :D A gázt zárd el alatta.
A mikrós módszert nem ajánlom, mert gondolom észrevetted már, hogy főleg egy szögletes tálban a kaja fele hideg marad, a másik fele meg forró lesz. Na a gyantánál is, ha nincs szerencséd, egy részén annyira megmelegszik, hogy lyukat olvaszt a patronra, aztán takaríthatod a mikrót... :D Ha ennyire nm is sül el balul, nem fog egyenletesen folyni, és könnyű megégetni magad.
A hőfokkal vigyázni kell vízben melegítve is, de úgy nekem egyenletes szokott lenni.
De ha rendszeresen gyantázol, akkor jobban megéri egy gyantamelegítőt venni, mert jobb, és közben is jó hőfokon tartja kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!