Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek ha 'allergiás'...

Mit tegyek ha 'allergiás' vagyok a borotvára?

Figyelt kérdés

Fiú vagyok. Borotválok itt ott, pl hónalj, felsôtest, intim terület, de folyamatosan kipattogok! próbáltam már több féle borotvát de mindegyik irritál! Mit tegyek?

Gyanta, epilálás, kozmetika kizárva sajnos. Nem kell azzal jönni h a férfi szörõs, mert nem érdekel! Engem zavar! Szóval megoldást keresek, ha tudtok segitsetek, adjatok tippet, bevált tanácsot! :)

2014. ápr. 4. 07:30
1 2
 1/11 Esztiiii! válasza:
Ha a borotva nagyon zavar akkor megiscsak jobb lenne ha pl gyantaznad de nem tudom!
2014. ápr. 4. 07:57
 2/11 A kérdező kommentje:
A gyanta szart sem ér, a kisebb szálakat mind otthagyja, növeszteni meg nem akarom :/ a szörtelenîtô krém szinte ugyanaz mint a borotva, ráadásul nagyon büdös van utána a fürdõben.
2014. ápr. 4. 09:35
 3/11 anonim válasza:

Érzékeny a bőröd szerintem.

Próbálj érzékeny bőrre való borotválkozóbalzsamot és borotválkozás után shea vajjal kend be az érintett bőrfelületet!

Ha bírod a fájdalmat, akkor epilálj, viszont az első pár alkalommal attól is kipattogsz.

A férjemnek is nagyon érzékeny a bőre, ezért gyantázni szoktam, elég jól leszedi és az olajos törlő használata után (ami van a gyantás csomagban) nem pattog ki egyáltalán.

2014. ápr. 4. 09:40
 4/11 anonim ***** válasza:

Milyen gyakran borotválod? Mert ha nem minden nap, akkor két nap múlva már úgyis borostás, lehet, hogy jobb lenne, ha elektromos borotvát használnál, attól ugyan nem lesz olyan sima, de másnapra úgyis elkezd nőni a szőr ha borotválod is, szóval nem nagy különbség.

Illetve ha naponta borotválod, próbálj néhány nap szünetet tartani. Intim részen én is kicsattogok ha két-három napig borotválom, akkor tartok pár nap szünetet és újra problémamentesen le tudom borotválni.

2014. ápr. 4. 11:06
 5/11 A kérdező kommentje:

a gyantát intimhelyen ki nem próbálnám :D

egyébként kb hetente szoktam borotválni, igaz addigra már borostás, de nem kell legalább nagyobbra meghagyni, h kiszedje a gyanta!

Használok borotválkozózselét aztán bekenem borot.utáni balzsammal érzékeny bõrre... aztán mégis :(

2014. ápr. 4. 16:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Amit próbáltam még: szemöldökcsipesszel estem neki a mellkasomnak amit elötte jól bekentem testápolóval. Persze ez szaporátlan munka, csak tettem egy-két próbát. A végeredmény az volt h minden szörszál tövénél apró pöttyök jelentek meg, ugy értem ha kitéptem egy szálat. Ott jelentkeztek pattogásnak tünõ piros pöttyök.
2014. ápr. 4. 16:25
 7/11 anonim ***** válasza:

"h minden szörszál tövénél apró pöttyök jelentek meg"

Persze, mert eleve tilos testápolóval bekenni a területet, mert a "sebbe" jutva gyulladást okoz.

Előbb hosszú fürdő, hogy felpuhuljon. Aztán borotvahab vagy gél, ami tovább puhítja a területet és a szőrszálakat. Mindig új és éles borotva! Egy eldobhatóval nem lehet végigmenni mindenhol. Borotválkozás után pedig rögtön fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő termék (pl. Alverdének is van egy nagyon jó). Testápoló, dezodor, napfény, szoli rögtön utána kerülendő. Érdemes ezért este végezni a "rituálét".

A gyulladáscsökkentőt lehet napokig is használni, hogy megelőzd a kipattogást.

Szőrbenövések ellen pedig hámlassz!

2014. ápr. 4. 16:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem a borotva a hiba,nyugtató krémet kenj rá,ugyanis a bőr is vízhiányos.Az aloe verás pillanatok alatt eltünteti,de rendszeresen használj testápolót.
2014. ápr. 4. 17:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem értem még mindig, miért nem elektromos borotvával vágod rövidre. Nem irritálna és ugyan azt a hatást érnéd el vele, mintha tegnap borotváltad volna simára.
2014. ápr. 4. 21:03
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Testápolót nem szoktam használni, csak akkor próbaként mikor csipesszel húztam ki, gondoltam mégis csak tövestõl tépem ki, puhítok a testápolóval! de akkor ez felejtõs, vettem! ;)

Ugyanúgy szoktam #7.es! fürdõ, borotvazselé, 2 vagy 3 pengés mozgófejü eldobható gilette (az eldobhatós gáz?) aztán a borotválkozás utáni balzsammal kenem be a borotvált területet. Gyulladáscsökkentô alatt mit értesz pontosan? Van külön szörtelenítésre ilyen vagy mégis hogy kell kérni?

2014. ápr. 4. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!