Allergiás lennék a borotvára?
általában morotvával szőrtelenítek, gyantával nem szoktam. a hónomat, a lábamat(combomat is) borotválom... egy héten 2x borotválkozom, de sok kis szőrbenövésem van és sok kis kiütésem...pedig a borotva nem csorba és jól csinálom...mégis sok kiütés jelenik meg a combomon, vádlimon, és hónomon is.
Itt van a nyár és persze a bikinivonalamat is borotvával csináltam meg...nem volt jó ötlet... másnap nagyon szúrt és viszketett ott ahol borotváltam majd itthon láttam hogy tele van kis kiütésekkel, de nemcsak ott ahol borotváltam, hanem körülötte is...miért van ez? fém allergiám van, az öv is mindig kisebesíti a hasamat, és a fülem is érzékeny a bizsura...lehet hogy ezért van? át kéne térjek a gyantára? vagy esetleg létezik orvosi fém borotvapenge? mit javasoltok? jön a nyár és strandra is akarok emnni, és ciki lenne hogy eléggé piros és kiütéses ott =/
A borotvára nem lehetsz allergiás, hiszen nem vegyi, vagy természetes anyag, ami beszívódik a bőrödbe.
Nem lehet, hogy sima szappannal/tusfürdővel habosítasz borotválkozásnál? Mert az látod nem jó. Én is kipattogtam tőle, de azóta rendes borotvahabot használok érzékeny bőrre és megoldódott a problémám. Bikinivonalnál mondjuk kiszoktam pirosodni, de azt is meg lehet oldani egy kis Bepanthen krémmel. Csodákra képes! Csak ajánlani tudom.
Remélem segítettem!
20L
Szerintem sem a fém a baj, hisz nem tartod a bőrödön folyamatosan...
Egyszerűen csak tök érzékeny a bőröd. (Nekem is..) Végtére is az ember nem úgy van kitalálva, hogy borotválkoznia kelljen, a szervezet így tiltakozik. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!