Nagyon hosszú hajúak mi a hajatok titka, hogy megnőtt és nem törik, vékonyodik el?
Genetika. Ha bele döglesz sem lesz olyan hosszú, erős hajad, mint nekünk, ha az van beléd kódolva, hogy vékony, gyenge, és törésre hajlamos hajad van. Mindennap feltesztek egy ilyen kérdést, mindennap leírjuk, hogy ez genetikától függ, és minden másnapra elfelejtitek.
Ha használtok rá pakolásokat, kencéket, rendben van, de megfullad a hajatok a sok trutyiban, ami ugyanúgy nem tesz jót nekik. Használjatok multivitaminos sampont, balzsamot, mellőzzétek a hőkezelést, a folyamatos gumizást, tekergetést, tapizást és máris egy kicsit több jót tettetek annak érdekében, hogy egészséges(!!) legyen a hajatok, ami nem jelent egyet a vastag, dús, és hosszú hajjal.
Hajvágás. Megelőzöm a törést kis vágásokkal, így nem vékonyodik el és nem kell sokat vágni belőle. Nekem nem törik már emiatt a hajam így szinten tartásként 3 havonta vágatok belőle 1,5 centit. Mellette 4-5 naponta mosás kímélősamponnal, olaj, balzsam. És semmihőhasználat!! -> amíg használta heti 1szer vasalót, addig nem tudtam megnöveszteni egészségesre.
A genetikának is biztos van szerepe, de nekem a vékonyszálú (bár dús) hajamat sikerült derékig érőre megnövesztenem így.
Egyetértek az 5. válaszolóval!
Egyébként nekem nem túl jó genetikával is megnőtt szép hosszúra és egészségesre mert megfelelően ápoltam. Szóval miért ne próbálhatná meg a kérdező is? Miért ne kérhetne tippeket? Főleg, hogy nem is tudjuk ő milyen adottságokkal rendelkezik.
Még jó hogy valaki nem lusta és van energiája kötekedni.. :)
#9! És te milyen termékekkel ápoltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!