Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tudtátok, hogy a haj öntisztít...

Tudtátok, hogy a haj öntisztító, nem is kéne megmosni, csak vízzel? Akinek van tapasztalata, elmesélné?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet: Kiskoromban heti egy alkalommal mostam hajat és gyönyörű, dús, erős, gyorsan növő hajzuhatagom volt. Sajnos azonban tinikoromban a hajvasaló volt a menő, minden nap hővel kínoztam, a fodrásszal mindig ritkítottam, aminek meg is lett az eredménye. Négy év telt el azóta, hogy eldöntöttem, hogy szép hosszú hajat akarok, sajnos úgy tűnik soha nem fog sikerülni. Mindig levágatom a mellem fölé 10 cm-el, dús és tömött végű, 2 hónap alatt visszanő a mellemig, de amint elér egy bűvös, képzeletbeli csíkot szanaszéjjel törik és nem mozdul tovább egy centivel se. Mindent próbáltam - nincs hajvasaló és szárító, ricinusolaj, Bánfi hajszesz, házi sampon, almaecet, hajvégápoló, disznósörtés kefe és semmi érdemi nem történt.

Nosztalgiáztam, eszembe jutott a heti egy hajmosás, kutakodtam a témával kapcsolatban és rábukkantam erre az állításra: a hajat nem is kéne mosni, egy idő után rááll az öntisztításra. Most heti 3-szor mosok hajat, mivel extra zsíros is, szeretném egyre jobban kitolni, majd teljesen elválni a hajmosástól. (Lehetne úgy is, hogy abbahagyom egyből, de nincs felesleges 2 hónapom igénytelen fejjel) Valakinek ezzel tapasztalata van?

2014. márc. 23. 23:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mennyi folyadékot iszol naponta?
2014. márc. 24. 00:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nem sokat.
2014. márc. 24. 00:06
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem "rontod el", akkor is gyakrabban kellene most mosnod, mint gyerekkorodban. A hormonális változásokkal jár ugyanis, hogy tinikortól kezdve jobban zsírosodik.

A másik részére: ha valamilyen civilizációtól elzárt, légszennyezéstől, szmogtól mentes helyen élnél, akkor még lenne némi ráció abban, hogy a vízzel mosás elegendő lehet... na de itt?

2014. márc. 24. 00:31
 4/13 anonim ***** válasza:
ha nem mosod eleget, akkor meg hullani kezd a hajad. Legalábbis az enyém nagyon sokat hullott egy időben, mert nem akartam mosni annyit.
2014. márc. 24. 01:09
 5/13 anonim ***** válasza:
24%
Én nem mosom évek óta és szép
2014. márc. 24. 01:19
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is 2-3 naponta mostam hajat, egészen tavaly nyárig. Most már 4-5 napot kibír, igaz nekem is zsírosodik.

Fructis citros detox sampont használok, Serical carotta pakolással és Imperity golden crystal serum argán-olajos hajvégápolóval.

Nekem ez a kombó nagyon bejött, néha a sampont váltogatom, illetve a pakolásból is néha latte-t veszek.

Olyan 3. nap körül már előkerül az Elséve rózsaszín hajvize, fésülködés előtt használom és nem is látszik, hogy zsírosodna a hajam. Így ki lehet húzni 4-5 napig, így kb teljesül a heti 1 hajmosás, mert a gyakori mosástól zsírosodik be.

Amúgy szép fényessé, egészségessé vált a hajam :)

2014. márc. 24. 08:48
 7/13 anonim ***** válasza:
8%

Akármit szedsz be, nem fog havonta 5 cm-t nőni, szóval ez kamu.

Lehet, hogy viszonylag gyorsan nő a hajad, de 2 hónap alatt 10 centit biztosan NEM.

Elhiszem, hogy szeretnél hinni abban, amit leírtál, de ez egy hülyeség.

Lassabban nő attól, hogy vasalod, meg meg van ritkíva???????

WTF???

A hajhagymád szerinted tudja, hogy a hajszálaid végét vasalod? Nem a végén nő!

Amit a fejbőrödön kívüli részen teszel a hajaddal, az nem befolyásolja a növekedést!

Belülről kell táplálni, pl. hajvitaminokkal, de nem a reklámozott marketingkészítményekkel.

Olvasd el pl. a Krémmánián a Das Gesunde Plus Haar Vital Komplex-ről írt véleményeket.

60 db-os kiszerelés kb. 800 ft.

2014. márc. 24. 09:39
 8/13 anonim ***** válasza:
42%

"A hajhagymád szerinted tudja, hogy a hajszálaid végét vasalod? Nem a végén nő!

Amit a fejbőrödön kívüli részen teszel a hajaddal, az nem befolyásolja a növekedést!"

Nem, valóban nem a végén nő, de ha a gyötrés miatt MINDIG letörik, eltöredezik a vége és így SEMMI látszatja annak, hogy nőtt volna akár egy félcentit is....

Kapiskálod már, hogy "miért is befolyásolja a növekedést" KÖZVETETTEN az, hogy mit tesz a haja fejbőrtől távoli részével?

2014. márc. 24. 09:52
 9/13 anonim ***** válasza:

Szárazsamponnal próbáld meg kitolni a két hajmosás közötti időt. Abban nem hiszek, hogy a haj öntisztuló és csak vízzel kellene mosnunk. Gondolj bele, hogy a hajba mennyi por, korom, a fejbőrön zsír, izzadság ragad bele, mindez a víztől nem fog lejönni és magától sem fog eltűnni.

Próbálj kevesebbszer hajat mosni, esetleg sampont váltani, hogy ne zsírosodjon annyira, de a törésre nem tudok megoldást, csak a rendszeres vágatást, meg a hajvégápolókat.

2014. márc. 24. 09:56
 10/13 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos ez nem működőképes manapság. Max tényleg akkor ha egy erdőben élsz ahol tiszta a levegő. Ha máshol akkor szükség van mosásra, és a víz magában kevés ahhoz hogy tiszta legyen a hajad.

Egyébként pedig a nem mosás, öntisztítás sem oldaná meg a gondod, mert a száraz hajból ettől még nem lenne egészséges haj. Elsősorban vitaminhiány miatt lehet, vagy hogy kevés vizet iszol. Ezeket pótolni kell, a hajadból hiányoznak a természetes olajak, ami miatt száraz, így nem ártana neki minden mosás előtt egy olajos pakolás, amiből fejbőrre ne tegyél... és nem ricinussal, mert az nem marad a hajban, így sokat nem ér. Helyette argánolaj, kókuszolaj, makadámia olaj. Ritka fogú fésűvel fésülködj csak. De mondom, a lényeg elsősorban, hogy belülről kell helyrehozni, vitaminok, egészséges étkezés, stb.

2014. márc. 24. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!