A pattanásokat meg lehet valahogy előzni? Ha igen, akkor hogy? (lehet h rossz kategoria, ha igen akkor bocs)
Általánosságban azt lehet mondani, hogy igen. Mivel van olyan, hogy öröklődés, ezért a szülőket kellett volna jobban megválogatni annak idején !! De hát nyilván mással voltál elfoglalva és erre nem figyeltél.
A pattanásokat a szőrtüszőkbe a bőrről bejutó baktériumok okozzák, amelyek bontani kezdik a faggyút, elszaporodnak és a fehérvérsejtek meg próbálják őket felfalni. A bőr baktériumflórája a kamaszkorban alapvetően megváltozik, megbomlik az addigi egyensúly. Alkohol tartalmú arcvízzel kell naponta legalább kétszer letörölni a bőrt, esetleg bórvizes vagy bóraxos arctörlés ajánlott. Biztosítani kell az emésztőrendszer normális működését, beleértve a rendszeres napi székletürítés biztosítását. A pattanásokat, mitesszereket csak gondos kéz- és arctisztítás után szabad kezelésbe venni. Vannak emberek (és bőrtípusok) akik egyáltalán nem pattanásosak és vannak, akik szinte egész életükben szenvednek tőle (életkortól függően különböző mértékben).
Na 4 féle választ kaptál :D
Ha sok pattanásod van azzal nem tudom mit kezdj ha keves mint nekem akkor leirom mit:
Nivea pure effect all in one megelozesre. Szep tisztan tartja a boromet. Es meglatszik ha nem hasznalom. Viszont kend be vele magad jol mindenhol mert nekem ott jottek elo utana ahol kihagytam.
Ja es a masik hogy ne nyulj az arcodhoz. Tudatosan figylej ra hogy ne erintsd meg. Ha mar kijott a pattanas akkor gyogyszertari popsikenocs menjen ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!