Kilenc éves húgom szőrteleníteni szeretne mert ő is olyan szőrösödős fajta mint én mit tegyek?
A lányom most kezdte az 1. osztályt, és el nem tudjátok képzelni mi megy a suliba.
Elsős...ismétlem ELSŐS és 2 hete kaptam rajta, hogy mikor elküldtem fürdeni becsente a borotvát...Nem értettem, de megbeszéltük, és elmondta, hogy a 3.osztályos lányokkal öltöztek a tesi óra után, és kicikizték őt (szőrös majom, yeti, stb) amiért szőrös a keze-lába...PEDIG világos barna a szőr, és (véleménye szerint) nem is feltűnő. Elmagyaráztam neki, hogy miért nem fogjuk leborotválni, inkább leszedtük krémmel, de a nyári szünetben elmegyünk kozmetikushoz és kikérjük a véleményét a gyantáról...Na nem örülök, hogy 8-9 évesen már ezzel kell foglalkoznia, de azt sem szeretném ha állandóan gúnyt űznének belőle.
És míg én úgy neveltem, hogy ráérne 13-15 évesen szőrteleníteni, addig sajnálom, hogy más 9-10 éves gyerekek ebben lelik örömüket, hogy csúfolódnak.
Osztom az előttem szóló anyuka véleményét.
Tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek iszonyatosan gonoszak tudnak lenni. El kell nekik magyarázni a dolgokat, mert nem értik meg, miért kezd el valaki szőrösödni, és hogy ez természetes folyamat. Szerintem ha egy szülő hagyja, hogy a gyereke 7-13 éves korban már rendszeresen szőrtelenítse magát, az nem normális dolog. Lehet, hogy egy betegség miatt szőrösödik valaki, és arra nem a borotva, meg a krémek a megoldás.
Te, mint gondos nővér, beszélj a szüleitekkel erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!