Mit tegyek ha 16 évesen hullik a hajam? (lány vagyok)
Vizsgáltasd ki magad!
Vérvétel, fogászati szűrővizsgálat... esetleg hormonpanel, ha más panaszod is van pl.: szőrösödés stb.
Egyél egészségesen, kíméld a hajad a hajformázástól.
Attól függ, mennyire hullik. Nekem volt ismerősöm, akinek ha kihullott kb 5 szál haja... (ami ugye összetekerve soknak hatott, mert vastagszálú, sötét haja volt, de valójában alig hullott neki)
Ha komoly a gond, akkor orvos, kivizsgálás. Emellé kiegészítésként/enyhébb esetben vitaminok, egészséges kaja, sok víz, ne menj úszni (ha már muszáj, akkor kend be valamilyen szilikonos hajban maradó balzsammal, vagy olajjal a hajadat úszás előtt, az egy kicsit megvédi), ne napozz, ne szárítsd/vasald a hajad, ne használj szoros gumit, kímélve fésüld (tangle teezer vagy 100% vaddisznószőr kefe, esetleg egy fából készült...), ápold finomítatlan olajokkal: kókuszolaj, jojobaolaj, ricinusolaj, argánolaj, stb. (hajmosás előtt 1-2 órát hagyd rajta), nézd meg, hogy NE legyen a hajápolási termékeid összetevőlistájának első 7 helyén Alcohol Denat, SD Alcohol, Alcohol, vagy Bio Alcohol, ezek nagyon szárítanak, de ez zsíros hajra sem jó, mert serkentik a faggyútermelést!
Ha zsírosodik a hajad, hagyd el a szilikont, vagy csak a hajvégeidre kend. Plusz én a száraz sampont is ajánlom, én 1 nappal ki tudom vele tolni a hajmosást.
A hajformázó termékek sem a legjobbak, ezeket is minimalizáld.
Sok szerencsét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!