Fogkrém + só mitesszerek ellen?
Olvastam, hogy ez egy jó módszer a mitesszerek ellen.. Mit gondoltok? Hatásos? Valaki próbálta már? Nem lesz semmi baja a bőrömnek tőle? Szerintetek? :)
Itt a cikk: [link]
Remekül hangzik: marjuk le a bőrt mentollal és sóval.
Valóban, ha lenyúzod a bőröd, a mitesszerek is eltűnnek. ;)
a fogkrém alapvetően is szárítja nagyon a bőrt, így pl, akinek érzékeny a bőre, annak nem gyógyítja pl. a pattanást, hanem sebes lesz tőle az arca ott, ahol bekente. Persze csak akkor ha sokáig rajtahagyod, pl egy estén át.
Az apró szemű só jó lehet bőrradírozásra, de ha érdes a széle (nagyobb szemű só), akkor csak felkarcolj a bőröd és irritált, sebes lesz.
Mitesszerek ellen jó lehet, ha apró szemű só (finom só!!!!) és mondjuk méz vagy joghurt keverékével masszírozod kicsit a nedves arcbőröd. Ez egy arcradír, csak természetes anyagokból. Én pl viszketek a méztől, ezért nem kenek magamra mézet. Én úgy szoktam, hogy só+olíva olaj=arcradír. :) Mehet ajkakra is, azoknak is jót tesz néha ha leradírozzák őket és ez egy extra természetes radír :)
Biztos nem csinálnám. Még az,hogy valakinek kijön egy órtári nagy pattanása évente egyszer és azt bekeni éjszakára fogkrémmel,hát jó. De akinek huzamososabb ideig tartó miteszerei és pattanásai vannak annak csak rontana a helyzetén.
A fogkrém a fogakra lett kifejlesztve nem az arcra. Ezzel a két keverékkel csodásan széttudod marni az arcod.
A kamillás gőzölis is sokkal hatékonyabb lehet,mint ez. Illetve lehet kapni (ha már ragaszkodunk a sóhoz) tengerisós pakolásokat, holt-tengeri iszapos arcpakolást. Ezek olyan 100-300ft terjedelmű árakban mozognak,és egész hasznosak tudnak lenni.
Szerintem ne próbálkozz ezzel a módszerrel.
nos, én, mint mondtam mézzel nem próbáltam, csak olívaolajjal és azzal jó is volt.
de, ha gondolod ledarálhatod finomra, nem tudom, hogy nem lesz-e akkor túl por állagú :) én sima jódozott finomszemű sóval szoktam. :)
most az jutott még eszembe, hogy ha sima asztali sót darálsz le, akkor abban ugye vannak apróbb kövek, ha mondjuk nem extra minőség meg mittudomén.. de amit mi veszünk asztali sót (nagy szemű), abban pl vannak apró kavicsok, nagyon picik.. na most azzal nem lenne jó felkarcolni a bőröd, de nem tudom, hogy azt is ledarálja-e a darálód :))
ha tengeri sót darálsz az viszont tuti dolog, mivel abban pluszban ott vannak azok a dolgok, amik a jódozott sóban nincsenek..szerintem :)
Én próbáltam. Nagyon régen, még kb 14 éves koromban (most 25 vagyok és elképzelni sem tudom, hogy lehetett ennyi eszem), mert egy barátnőm elhitette velem, hogy a fogkrém eltünteti a pattanásokat. Szerencsére sót azért nem kevertem bele, de az egész arcomat bekentem fogkrémmel, és úgy aludtam. Nagyon okos próbálkozás volt. Az egy dolog, hogy reggel alig tudtam lekaparni a fejemről, de annyira kiszárította a bőröm, hogy vagy egy hétig kentem éjjel-nappal hidratáló krémmel, mire visszaállt az eredeti állapotába. Mitesszerek ellen egyébként nem is tudom mit csinálhatna a fogrém, mivel egyszerűen csak szárítja a bőröd.
Egyébként a sós, oliva olajos megoldás jó lehet, vagy keress egy jó kozmetikust. Ha szép bőrt szeretnél, én még tudom javasolni az argán olajat. Nem olcsó, de sokáig elég, 100 ml kb 3000 forint, de két-három cseppet elég az arcodba masszírozni esténként, és tényleg csodát művel.
Ésszel lehet csinálni. Aki meg egész éjszakára bekeni a fejét fogkrémmel, az ne is csodálkozzon, meg órákig rajta hagyja.
Szerintem tisztít, amúgy van egy-két dolog ami tényleg kitisztítja a pórust.
Én kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!