Erre milyen sampont, balzsamot, vagy bármilyen megoldást ajánlanátok?
A fejbőröm rettenetesen száraz, ezáltal korpásnak is tűnik. Néha annyira ki van száradva, hogy már viszket is, és ki is sebesedik, de nem mindenütt, csak a homlokom, néha a tarkóm felett, és a halántékom mellett, ami ugye sajnos nem észrevehetetlen. Arra gondoltam, hogy talán allergiás vagyok valamelyik samponra, de már évek óta ugyanazt használom, a Head & Shoulders-t, ez pedig csak néhány hónapja jött elő nálam. Párszor már próbáltam a Gliss Kur-t is, ami egy ideig jó volt, megörültem, de aztán ugyanúgy korpásodott, sebesedett, stb.
A hajam egyébként hosszú, és hullámos, de nem vasalom, nem kenek rá semmi mű dolgot, (hajlakk, hajhab, zselé) csak hajmosás után egy kis balzsamot, hogy ne legyen annyira száraz a tapintása miután megszáradt, és hagyom mindig magától megszáradni.
Szeretek adni magamra és jól kinézni, de ez a jelenlegi helyzet nagyon kellemetlen számomra, főleg mikor emberek közé megyek, és látom, hogy azt nézik, mitől sebes a fejbőröm.
Valaki segítsen kérem ebben, és adjon valami tanácsot, mert már nagyon elvagyok keseredve!
Nagyon szépen köszönöm Nektek előre is a segítséget!
Hasonló problémák nálam is.
Az segített valamit, hogy kímélőbb: SLS, SLES-mentes és egyéb irritáló anyagoktól mentes samponra váltottam,
illetve almaecettel öblítek,
de teljesen nem múlt el.
Még mindig keresem a megfelelő termékeket.
Egyébként a kókuszolajat és a jojobát ajánlják ilyen fejbőrre, de nekem nem váltak be. Ha a "hatóidő" után nem öblítem le, akkor zsíros marad a hajtövem, ha leöblítem, akkor rögtön oda a hidratálás, de lehet ettől még neked beválik.
*még valami:
azt azért nézesd meg, hogy nem-e kezdődő pikkelysömör! Annál jellemző még, hogy korpásnak tűnik és sebes is.
" Azt mondják azért jelentkeznek ezek a korpás felületek,mert nem tud levegőzni a fejbőr a sok szilikonos sampontól,de a ricinusolaj ebben segít!"
Nálam aligha ez az ok, mivel sok éve teljesen szilikonmentes a hajápolásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!