Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 15 évesen szoli? Hogyan?

15 évesen szoli? Hogyan?

Figyelt kérdés

15 vagyok még csak, ez lenne majd az első alkalom hogy elmegyek szoláriumba. Sajnos nagyon fehér a bőröm, és nyáron mindig leégek, ezért ajánlotta a védőnő, hogy nyár előtt 1-2x nem ártana elmennem. Lenne pár kérdésem, kicsit félek is tőle

Hány perccel kezdjem, hogy ne égjek le?

Milyen szoláriumba menjek? Hallottam a csokiszoláriumról (azt hiszem, ez a neve), de nem tudom, hogy az van-e itt, ahol én lakom, pedig az szimpatikus.

Milyen krémet kell venni hozzá, és hol? Mi történik, ha nem kenem be magam?

Kicsit félek tőle, meg attól is, hogy az ott dolgozók le fognak nézni, bár valóban nem mennék el önszántamból 15 évesen szoliba:D köszönöm előre a válaszokat!

2014. febr. 27. 16:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
mehetsz nyugodtan, arra figyelj, eu szabvány csövek legyenek (0.3as) mert ezek nem égetnek. Én kezdésnek ajánlanék 4 percet aztán ezt szépen lassan lehet emelni 6ra, 8ra. Krém nem kell, csak arra jó hogy gyorsabban banulj
2014. febr. 27. 17:02
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

15 évesen csakis törvénybeütközően! Ugyanis tilos 18 év alatt. Jó, megbízható szalonban be is tartják.

A védőnőd pedig hülye. Inkább a bőrrák, mint a túl fehér bőr? Szép.

2014. febr. 27. 17:06
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
A fehér bőr pedig szép!Szebb,mint a szolárium barna!
2014. febr. 27. 17:11
 4/11 anonim ***** válasza:
42%

A védőnőd sem épp okos. A szoláriumtól ha hajlamos vagy rá akár első alkalom után is bőrrákot kaphatsz. Én is fehér bőrű vagyok és az anyajegyeim miatt nem is mehetek (nem mintha menni akarnék).

Inkább nyáron mikor már az a leégős/barnulós idő van, feküdj ki kis időre a napra és folyton fújkáld magad vízzel vagy ha van medencétek akkor ott legyél. Én így barnultam le szépen fokozatosan pedig nagyon könnyen leégek.

2014. febr. 27. 17:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus, pont egy védőnő mond ilyet?? Inkább maradj fehér. Vagy, ha az zavar, hogy nyáron leégsz a napon, akkor egyszerűen nyaralás vagy hosszabb napozás előtt kezdj el tavasszal-nyár elején rövidebb időket napozni és így nem fogsz leégni, ha fokozatosan csinálod.
2014. febr. 27. 20:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Védőnő ilyet mond?? Találta a diplomáját valahol az utcán??

Eszedbe ne jusson!

2014. febr. 27. 22:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Ezt a védőnőt cseréld le, mert bedől a hülye népszokásoknak, és még rossz tanácsokat is osztogat...(hogy kapott diplomát??)

Ha nem akarsz leégni, használj fényvédőt, nagyon egyszerű:D (de ne ilyen spf 6-ot, hanem 30/50 faktorosat), plusz viselj napszemüveget és valamilyen szép kalapot.

Amúgy 18 év alatt tényleg nem lenne szabad beengedniük, mégis sok helyen megteszik...

Ha már nagyon elhatároztad, hogy barnulni akarsz, akkor inkább napon tedd, fényvédelemmel és ne a kritikus időszakban/tűző napon. Ha mindenképp szolizni akarsz, akkor elvileg az eu-s a legkevésbé káros, bár én abba se tenném be soha a lábam:D

Én is nagyon fehér vagyok, de nekem tetszik is, soha nem fogok szolizni/napozni, a családtagjaim mind járnak és háát meg lehet nézni, tök szeplősek, májfoltosak.

2014. febr. 28. 11:44
 8/11 anonim ***** válasza:
20%
Azért kedves tudatlan, szolit soha nem látott nagyokos népség! Nem kell itt osztogatni a hülyeségeket. Én járok szolizni, egy - két hetente 8 percet és nincs semmi bajom, semmi májfolt, és nem vagyok foltos. Jót tesz a bőrömnek, és jót tesz a kedvemnek is. Oké, én elfogadom, hogy van akinek a hófehér bőr tetszik de nem kell itt támadni azokat, akik normálisan használják a szolit.. semmi baja nem lesz a kérdezőnek ha mondjuk április - májustól két hetente 8 percre bemegy egy eu-s szoliba..
2014. márc. 2. 10:15
 9/11 anonim ***** válasza:
55%

Jaj, drága 8-as!

Ne most szónokolj, hanem majd 10-20 év múlva nézd meg magad!

Ha majd akkor összehasonlítod a szolit nem használó, nem napozó ismerőseid arcával a tiedet, sírva bújsz a sarokba.

Sok-sok ránc, pergamenszerű bőr... fincsi!

2014. márc. 2. 10:34
 10/11 anonim ***** válasza:
8-as, az lehet, hogy most még nem látsz semmi káros hatást, de ettől még TÉNY az, hogy a szoli nem tesz jót a bőrnek. 15 évesen inkább menjen ki a napra 10-15 percre, sokkal egészségesebb.
2014. márc. 2. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!