Valaki tud na válaszolni néhány kérdésemre a szoláriumozásról és annak elkezdéséről? Kérdések lent.
Jól írja az első, ha D-vitamin hiányod van, akkor 1. Van tabletta 2. Kora délelőtt-késő délután ülj ki egy kicsit a szabad levegőre (nem kell közvetlenül a napos helyre ülni, persze mindezt megfelelő fényvédelemmel.
Ha jól látom, téged nem érdekel az egészséged ebben a témában, csak hogy szeretnél barnulni, mert az a menő. Szép napbarnított színt a szoli nem ad, csak narancsosat. Ha mindenképp menni akarsz, akkor először menj kb 3 percre, ennek sok eredménye nem lesz, de látod a bőröd reakcióját (van, aki ennyitől is kipirosodik)
Eu-s szoli nem tudom van-e a környékeden, az állítólag jobb.
Az ár változó, 6-7 perc egy ezres alatt van kicsivel.
Amúgy szerintem tök felesleges erre költened, kb ugyanolyan mint a cigi, csak ártasz vele magadnak. Ha vannak anyajegyeid, akkor azokat kend be fényvédővel. Ha szeplős, pigmentfoltos a bőröd, számíts rá hogy rosszabb lesz. Ja, és persze a bőröregedés 80%-ban a napfénytől van, a szoli meg még rosszabb is nála...
Köszi a válaszokat!
Egyrészt régóta szedek D vitamint,az elvárható változást nem tapasztaltam...Másrészt mivel kutyás vagyok mindennap sétálok a szabadban, mégsem fog meg a nap, és csak úgy megjegyezném, hogy érdekel az egészségem, és D vitamin pótlására a háziorvosom ajánlotta a szolit. Tudom mik a hatásai/következményei,csak végső esetben gondoltam rá.
Szerintem a szoli is olyan, mint a legtöbb dolog: ha túlzásba visszük, akkor árt.
Én tavaly mentem először szoláriumba és kb. 4-5-ször, mert utána már a szabadban is tudtam barnulni.
Először 10 percekre, idén már 15-tel kezdtem, így már a második alkalom után látszott a szín. Nem vagyok tök barna, csak egésszégesebb színem van (télen nagyon kifakulok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!