Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valaki tud na válaszolni...

Valaki tud na válaszolni néhány kérdésemre a szoláriumozásról és annak elkezdéséről? Kérdések lent.

Figyelt kérdés
Először próbálnám ki és főleg a D vitamin pótlására és, mert elég fehér bőrű vagyok...Mikor érdemes elkezdeni, hogy májusra szép napbarnított színem legyen? Mennyi időközönként érdemes járni? Mennyibe kerül egy alkalom, ami már ér is valamit?Ez hány perc kb.? Hova érdemes menni a 18.-19. kerület közelében? Mit érdemes vinni?(valami szolis kenőcs?)

2014. febr. 21. 19:06
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
D-vitamin pótlására a szolizás NEM ALKALMAS. A vitamin előanyaga megtalálható a szervezetedben, ami a napsugárzással érkező UVB sugarakkal aktiválódik. A szoláriumban pedig UVA sugarakkal találkozol... Valami jobb "kifogást" kell tehát találnod a szoláriumozásra. :)
2014. febr. 21. 20:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Jól írja az első, ha D-vitamin hiányod van, akkor 1. Van tabletta 2. Kora délelőtt-késő délután ülj ki egy kicsit a szabad levegőre (nem kell közvetlenül a napos helyre ülni, persze mindezt megfelelő fényvédelemmel.

Ha jól látom, téged nem érdekel az egészséged ebben a témában, csak hogy szeretnél barnulni, mert az a menő. Szép napbarnított színt a szoli nem ad, csak narancsosat. Ha mindenképp menni akarsz, akkor először menj kb 3 percre, ennek sok eredménye nem lesz, de látod a bőröd reakcióját (van, aki ennyitől is kipirosodik)

Eu-s szoli nem tudom van-e a környékeden, az állítólag jobb.

Az ár változó, 6-7 perc egy ezres alatt van kicsivel.

Amúgy szerintem tök felesleges erre költened, kb ugyanolyan mint a cigi, csak ártasz vele magadnak. Ha vannak anyajegyeid, akkor azokat kend be fényvédővel. Ha szeplős, pigmentfoltos a bőröd, számíts rá hogy rosszabb lesz. Ja, és persze a bőröregedés 80%-ban a napfénytől van, a szoli meg még rosszabb is nála...

2014. febr. 22. 08:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Egyrészt régóta szedek D vitamint,az elvárható változást nem tapasztaltam...Másrészt mivel kutyás vagyok mindennap sétálok a szabadban, mégsem fog meg a nap, és csak úgy megjegyezném, hogy érdekel az egészségem, és D vitamin pótlására a háziorvosom ajánlotta a szolit. Tudom mik a hatásai/következményei,csak végső esetben gondoltam rá.

2014. febr. 22. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a szoli is olyan, mint a legtöbb dolog: ha túlzásba visszük, akkor árt.

Én tavaly mentem először szoláriumba és kb. 4-5-ször, mert utána már a szabadban is tudtam barnulni.

Először 10 percekre, idén már 15-tel kezdtem, így már a második alkalom után látszott a szín. Nem vagyok tök barna, csak egésszégesebb színem van (télen nagyon kifakulok).

2014. máj. 6. 11:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Egészségesebb - így akartam írni. :)
2014. máj. 6. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!