Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek jók ezek a tippek...

Szerintetek jók ezek a tippek nekem a szép bőrhöz?

Figyelt kérdés

Először is, 16/f vagyok. Egy jó ideig pattanásos volt az arcom, aztán most már szinte teljesen elmúltak a p.k egy bőrgyógyász által felírt cucctól.

Lényeg, hogy szeretném, ha most már mindig szép lenne az arcom. Épp a témával kapcs. keresgéltem a neten, amikor a következő kis rovatot találtam:

[link]

5 szuper tipp, hogy mindig szép legyen bőröm... ugyebár ez a rovat lányoknak készült, épp ezért is fogalmazódtak meg bennem kérdések a rovattal kapcsolatban.

Az "1. Tipp: Bőrtisztítás három lépésben"-al kapcs. azok a kérdéseim, hogy

Nem mindegy nekem, hogy milyen szappannal mosom le az arcom? Kézmosó nem jó?

A tonikból jó az a Clean&Clear, nem?

Hidratáló krémmel kapcs., nem mindegy, milyen használok? Ha nem, akkor hogyan jöhetek rá, hogy milyen lenne nekem jó. Eddig anyukámét használtam, az valami kicsi zöld üvegben lévő Garnier dolog volt.

"2. Tipp: Hidratálj körültekintően!"-

Hát ezzel kapcs. is az a kérdésem, hogy honna tudhatom meg, hogy melyik lenne jó nekem?

"3. Tipp: Figyelj a táplálkozásodra!"

Az ott felsorolt kajákat komolyan nem kéne enni?! Mirelit készítményekkel mi a bajuk? Az még egészségesebb, mint az a zöldség, amit az áruházban veszünk. Aztán a hús-készítmények... hát azon vagyok a legjobban felháborodva, ugyanis én gyúrok, és ahhoz, hogy az igazán hatásos legyen, sokat kell ennem húst.

A többi OK. De ha nektek még van bármi hozzá fűzni valótok a cikkhez, akkor mondjátok. Ugyanis én ezt most tök komolyan vettem, hogy az ott leírtakat fogom követni, amíg ebben a kamasz korban vagyok, és a bőröm hajlamos a "bepattanásosodásra".

Előre is kösz a segítséget!

2009. dec. 7. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Elég napnta kétszer megtisztítani az arcodat,a nivea az jó minőségű.
2009. dec. 7. 22:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hello.

Szerintem a cikkben nem hagyományos szappanra gondolnak, hanem sokszor kimondottan arctisztító szappanokat gyártanak.

Én azt tudom javasolni, hogy a szappant felejtsd el. Nagyon nem tesz jót a bőrnek, az arcot nem szabad szappannal tisztítani, az szinte többet árt, mintha csak sima vízzel mosnád meg.

Használj valamilyen arclemosó terméket inkább.

Nekem volt clean& clear tonik nagyon szárított, pedig zsíros a bőröm. Hámlott tőle az arcom abszolút nem vált be ráadásul némelyik még ragad is és kellemetlen az illata - szerintem.

Ahhoz, hogy milyen krémet használj tudni kellene pár dolgot. Pl. hogy milyen a bőrtípusod. Bár gondolom zsíros vagy vegyes/kombinált vagy hasonló.

Az étkezés valóban befolyásolhatja az arcbőr állapotát, de azért nem kell annyira nagy ügyet csinálni belőle. Nyugodtan ehetsz ilyen dolgokat is olykor, az már nem oszt, nem szoroz. Sok zöldséget kell fogyasztani, gyümölcsöt. És minimum napi 1,5 liter folyadékot pl. ásványvizet. Emellett jó ha mozogsz is valamit és sokat vagy friss, tiszta levegőn.

De a stressztől is kijöhetnek pattanások, szóval ezt nem lehet kivédeni. Nekem az étkezésem pedig abszolút nem befolyásolja...

Talán, ha többet iszom akkor kevesebb rajtam a pattanás, de nem biztos.

Ha gyúrsz akkor gondolom főleg fehérje kell és csirkehúst eszel, úgy tudom az nem annyira "káros", mint a vörös húsok pl. disznó.

Én annyit tennék még hozzá, hogy ezeket a cikkeket ne vedd szentírásnak. Annyiféle ilyen van a neten az újságokban mindenhol. Sokszor nem sokat érnek ezek íz írások... most nem kötözködni akarok, de tényleg.

Szóval, ha már nincs különösebb extra problémád a bőröddel és a bőrgyógyász azt mondta most már rendben leszel és nem kell speciális terméket használnod akkor elég ha megpróbálsz annyit aludni mindig, amennyit csak lehet és egészségesen próbálj élni. És fogyassz sok ásványvizet.

Az arcodra kell egy arclemosó amivel reggel megmosod és este lefekvés előtt is. És egy tonik amit utána alkalmazol. Vattakoronggal lehet felvinni. Én a dm sajátmárkás balea vattakorongját használom, az egész jól bevált. Aztán estére kell egy krém. Nem tudom milyen a bőröd így nem tudok ajánlani. Nappalra ajánlott (télen is!) a fényvédős uv szűrős krém vagy mattító krém. Éjszakára semmiképp se használj olyat ami uv szűrős, (spf-es) mert nem tesz jót a bőrnek a benne lébő oxybenzon. Ha nem muszáj ne terheld a bőröd.

Hetente 2szer használj bőrradírt aztán feltehetsz egy arcpakolást is a radírozás után, nem gáz az nyugodtan használhatnak ilyeneket pasik is.

A Vichynek van férfiaknak való termékcsaládja, de a L'orealnak is amit meg tudsz venni drogériákban (dm, rossmann stb.) De egyébként mindegy, a többi se külön csak lányoknak van vehetsz akármilyet.

Én Garnier arcradírt használok nekem bevált és még elfogadható áron is van kb. 1400 forint, 150 ml. Sokáig kitart és már az első alkalom után látszik a hatás.

[link]

Nem az új 3 in1re gondolok, hanem a régire ami sima arcradír.

Arclemosóm jelenleg oriflames, de előtte garnier mélytisztító arclemosó krémem volt.

Arctonikból is a garniert ajánlom, de mindenképpen valami alkoholmenteset mert az nem szárítja a bőrt és nem teszi ráncossá.

Arckrémje is van a garniernek az a zöld tégelyes tartalmaz azt hiszem cinket és mattít is, én is használtam már csak elég drága szokott lenni sajnos.

Igazából ezeket ki kell próbálni, hogy neked melyik válik majd be. Nem tudom milyen pontosan a bőröd így nem tudok 100%os tanácsot adni. A bőrtípusodnak megfelelő termékeket vegyél, ha nem tudod akkor szerintem a vegyes/kombinált bőrre való rendben lesz. A legtöbb ember bőre ebbe a csoportba tartozik, főleg fiatalon.

u.i.: a nivea termékei is jók bár én azokat még nem igazán használtam.

2009. dec. 8. 01:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is a Garnier termékeket ajánlom a legszívesebben, nekem is azok váltak be!

Tehát szerezz be egy arctisztító tonikot(minden nap), arctisztító gélt(minden nap) egy bőrradírt(hetente 2x), és egy arckrémet(mindennap), vegyes vagy normál bőrre. A Garniernek van 1000Ft-ért arckrémjei, én azokat használom, és nekem bevált, főleg a rózsás.

2009. dec. 8. 09:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó: ne haragudj, de hol veszel ennyiért garniert? És hány ml-es? nem kötekedni szeretnék csak nálunk olyan drága mindenhol, vagy most valami elképesztő akciók vannak valahol?
2009. dec. 8. 18:19
 5/7 A kérdező kommentje:
NAGYON köszönöm a válaszokat!
2009. dec. 8. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó előtti!!! Mindig ezt veszem, és szoktam találni 1000Ft körül, Garnier Essentials-t! Na jó, legyen 1000 és 1300 között.
2009. dec. 9. 16:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát akkor majd én is szétnézek több helyen, mert múltkor duplaennyiért láttam őket azért is nem vettem. köszi

(és bocs az offért.)

2009. dec. 9. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!