Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ricinusolaj okozhat hajhullást?

Ricinusolaj okozhat hajhullást?

Figyelt kérdés

Tudom, a kérdés furán hangzik. Tudom, millió kérdés és fórum és minden van a ricinusolajra a neten, de arról senki nem beszél, mi lehet a hátulütője a dolognak.

Ma vettem ricinusolajat a patikában, én nem elsősorban hajnövesztés miatt hanem a hajhullásom megállítása miatt vásároltam. Megmelegítettem, kevés étolajjal elkevertem, fejbőrömre és a hajam tövére felvittem, bemasszíroztam, lefóliáztam, hajszárítóval rámelegítettem, törölközővel körbecsavartam, 4 órát rajtahagytam. 2szer samponoztam meg hogy szépen kijöjjön, és egy marék hajat mostam ki... Hajhullásom mértéke jelenleg 160 szál naponta (kérlek ne nézzetek kettyósnak, azért számolom, hogy tudjam, mindaz a sokminden amit próbálok tenni ellene, hat e egyáltalán). Nyílván a vizes hajcsomót nem kezdtem el szálanként megszámolni, de ránézésre vagy 4-5száz hajam BIZTOS kijött... Máskor is jobban jön a hajam hajmosásnál, de ennyire nem. Kicsit betudom annak is hogy erősebben mostam a hajam hogy biztosan kijöjjön az olaj, de nem tudom, merjem e legközelebb is ricinusozni a fejem. Szeretném, ha működne, de ezt a brutális mennyiségű hullást amit ma produkáltam az olaj kimosásával, nem tudom képes vagyok e elviselni többször. Valakinek vélemény? Volt olyan közületek akinek megállította a hajhullást az olaj, vagy pont ellenkezőleg történt?

2014. febr. 6. 18:07
 1/3 anonim ***** válasza:
én a hajhullás ellen egy módszert tudtam kitalálni: hajmosás után nem fésülni ki a hajat vizesen, max ha már száraz, meg én reggelente se nagyon szoktam, mert nem látszik kócosnak meg csak hullana nekem is :D amúgy azt olvastam már hogy a ricinusolaj eleinte hajhullást okoz, mert kell egy kis idő mire kifejti a hatását. Szoval nemtom, de amúgy már én is ki akarom próbálni egyszer:D
2014. febr. 6. 18:09
 2/3 anonim ***** válasza:
24%
Bocsánat ha nem a legkedvesebb leszek, de ennyire hülyék hogy lehetnek emberek? Látom én is hogy a neten jó ideje terjed ez a ricinus mánia, de aki rendesen normális helyen is utánanéz/kérdez az tudja hogy mindenféle olaj rossz a fejbőrnek, eltömíti a pórusokat ha órákig rajta hagyod egy műanyag sapka/fólia/akármi ilyesmi alatt akkor még durvábban árt, hajhullást okoz, megszüntetni semmiképp nem fogja a hajhullást semmiféle csodaszer. És mivel az olajat nehéz kimosni, a sok sampon meg szintén árt csak, az erős hajmosás szintén... jót nem tettél vele az fix. Először is el kéne menni kivizsgáltatni hogy mi okozza a te hajhullásodat, mert ha ennyi kihullik az már durva és lehet vitaminhiány, helytelen táplálkozás, betegség, gyulladás, ciszta, stbstb. Ezt kell megoldani és a hajhullás megszűnik... addig nem fog. Az egyetlen amit addig is tehetsz hogy veszel hajszeszt és azt minden nap bemasszírozod a fejbőrbe, az nem olaj hanem gyógynövény, nem árt semmiképp, bár nem is mindenkinek használ. Pl Herba Vita az egyik legjobb hajszesz hajhullásra.
2014. febr. 6. 18:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos most linket nem tudok adni, de pár hete olvastam azt, hogy akinek hullik a haja, ne használjon olajat, azt hiszem, épp a ricinusolajról volt szó.
2015. szept. 15. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!