Mit tegyek, hogy a bőröm ne legyen pattanásos, zsiros és mitesszeres?
:D Jó vicc! Egy hét alatt nem lehet megváltani a világot, se a bőrödet teljesen megváltoztatni.
Ha hormonális az oka a zsírosabb bőrnek, pattiknak, akkor egyébként is csak kordában tartani lehet a dolgot, de teljesen eltüntetni a bőrhibákat, nem. Majd ha kinövöd (=beáll a hormonháztartásod).
Tűzoltáshoz (a tünetek enyhítéséhez): jó az AHA&BHA szérum
Igazat kell adnom az első hozzászólónak. Egy hét alatt tényleg nem tudsz csodát tenni, de ha gyors beiktatsz a kozmetikusnál egy 6-os Ilcsi AHA savas kúrát, abból lemehet még 3 alkalom, az javíthat a bőrödön. Plusz egy jó alapozó. :)
Ha pedig tényleg hormonális okai vannak a pattanásoknak, akkor vagy várd ki, míg eltűnnek vagy szedj erre való fogamzásgátlót (bár csak 16-7 éves kor felett ajánlanám). Én ezzel vészeltem át a 17-21 közötti éveket, mire abbahagytam, rendeződött a hormonháztartásom, azóta nincs gondom (bár magával a gyógyszerrel volt, nulla libidó, állandó hüvelygomba, ezért hagytam abba, de a pattanásaim is eltűntek a szedése alatt).
Igaza van teljes mértékben az előttem szóló kettő válaszolónak. :)
Menj el kozmetikushoz,alapozó,mást nem nagyon tudsz.
Heti kétszer használj bőrradírt,naponta többször is mosd meg az arcod,langyos csapvízzel,hetente egyszer használj élesztőpakolást,natúrjoghurtos-citromos-mézes pakolást is alkalmazhatsz heti egyszer-kétszer. Sok folyadék,napi 1 liter víz(!),aztán mehet tea,zöldtea,gyümiteák.
Ne egyél erősen fűszeres,zsíros,olajos,cukros,nehéz ételeket! Nekem,illetve a barátnőimnek ez segített. :)
- Bőrradír és hidratáló minden reggel és este
- Aloe Vera
- Kozmetikus
- Természetes anyagokból készült szappanok napi 2x használata mannaszappan.hu
- Egészséges táplálkozás, zsíros ételek kerülése
- Tonikok (napi 2x)
Nekem is évek óta problémát jelentenek a pattanásaim és a zsíros bőröm. Én ezeket minden használom egyszerre, a kozmetikust kivéve, és mégse szűnnek meg teljesen a pattanásaim. Majd kinövöd. :)
Én megértem, ha az a fiú tényleg tetszik neked és jól akarsz mutatni mellette, de biztos ő is tudja, hogy ebben a korban mindenki pattanásozik, úgyis el fog múlni, és egyébként se fogja megváltoztatni a véleményét rlad az a kevés pattanás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!