Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Zsíros, vízhiányos, tág...

Zsíros, vízhiányos, tág pórusú, mitesszeres arcbőrre milyen kozmetikumokat ajánlanátok?

Figyelt kérdés

tág pórusaim vannak (fekete pöttyök), 3-4 pattanásom szinte mindig van, de nem azok a nagy gyulladtak (ciklustól függően jönnek elő), száraz, vízhiányos a bőröm (hámlik, így pl alapozót sem tudok használni)

akinek hasonló bőre van, annak mi a napi/heti arcápolási rutinja? milyen készítményeket használ?

nem feltétlenül márkára vagyok kíváncsi, hanem arra, h milyen típusú a készítmény (összetevő, melyik bőrtípusnak ajánlott, stb)

2014. jan. 30. 23:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
és az baj? nem vagyok allergiás
2014. jan. 31. 21:01
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Csak nyugodtan! Ha elolvastad volna az elsőben linkelt cikket, akkor tudnád, hogy a zsíros bőrt ugyanúgy nem ajánlatos irritálni, és főleg nem denat.alkoholos krémekkel kenni. Ez meg az. ;)

Ha még az olvasáshoz is lusta vagy, nem lesz szép bőröd soha!

Nem lehet egy ilyen "fórum" keretein belül a szádba rágni mindent.

2014. jan. 31. 22:02
 13/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásod!

az én szótáramban az allergén és az irritáló nem egyezik meg, ezért írtam azt, amit írtam, ne haragudj!

egyébként itt ötleteket gyűjtök csak, mert 2 kozmetikusnál voltam, egyik csak gigi kozmetikumokat ajánl, a másik pedig másikat (eddig egyik sem jött be)

ezért úgy gondoltam, h elmegyek egy harmadikhoz (ismerős, tehát nem érdeke a "saját" termékét reklámoznia nekem), és konkrétan rákérdezek termékekre :)

ezért kb fél éve nem is voltam egynél sem

egyébként nem ronda a bőröm, főleg sminkelésnél látszik a száraz rész, ill. havonta kb 2 hétig van 3-4 pattanásom (de nem az a nagy gyulladt)

mindenesetre próbálok arra törekedni, h minél egészségesebb, szebb legyen

2014. jan. 31. 23:11
 14/18 A kérdező kommentje:

az a baj, h annyiféle krémet kipróbáltam már (zsíros bőrre valót, vegyes bőrre valót, száraz bőrre valót stb), de egyiktől sem lett "tökéletes" a bőröm

nem értem el egyikkel sem változást, rontani egyik sem rontott (nem lett több pattim, nem száradt jobban a bőröm stb)

2014. jan. 31. 23:20
 15/18 anonim ***** válasza:

Az összetevőket tanuld meg! Erre jó az, amit linkeltem, illetve a kremmania blogja!

Az, hogy milyen bőrre ajánlanak valamit, gyakorlatilag szart sem ér, amikor képesek az érzékeny bőrre kifejlesztett krémbe irritáló illatanyagot és alkoholt pakolni, a pattanásos bőrre ajánlott szerbe rengeteg póruseltömítő összetevőt... és sorolhatnám.

Egyébként egy jó (!) bőrgyógyásszal többre mennél, mint egy újabb kozmetikussal! A kozmetikusok a legritkább esetben rendelkeznek rendes tudással. Már ott kibukik a dolog, hogy egyetlen márkát, készítményt tukmálnak minden bőrtípusra.

2014. jan. 31. 23:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Ilcsit kozemtikustol tudsz kimerve venni

Miert is allergen az ilcsi????

2014. febr. 1. 09:30
 17/18 A kérdező kommentje:

igazad lehet, jobb lenne tényleg a bőrgyógyász...

végigolvastam, h mit kell figyelni az összetevőknél...hát tényleg elég érdekes...!

2014. febr. 1. 09:31
 18/18 anonim válasza:
Szia! Pont ilyen bőröm van, mint Neked. Többnyire natúrkozmetikumokat használok a bőrömre, könnyen beszerezhetőek pl. a dm-ben vagy gyógyszertárban. Vannak borsosabb árúak is, de a dm saját márkás Alverde termékei szerintem nem drágák, ugyanakkor jók. A rutinom a következő: minden reggel arcot mosok kímélő lemosóval, utána garnier essentials 24 órás hidratáló krémet használok, aztán teafaolajas korrektort a pattanásokra. Hazaérkezés után egyből lemosom az arcomat a reggeli kímélő lemosóval, és nem kenek rá semmit, hagyom levegőzni. A túl sok kencefice sem tesz jót neki, ilyenkor "pihen". :) Este fürdésnél radírozós arclemosót használok, majd éjszakára hidratáló krémmel kenem be az arcom, illetve himalaya herbals mitesszerekre és pattanásokra való krémjét pöttyözgetem ide-oda. Heti egyszer pedig arcmaszkot használok, többnyire iszaposat. Remélem segítettem. 19/L:)
2014. márc. 29. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!