Zsíros, vízhiányos, tág pórusú, mitesszeres arcbőrre milyen kozmetikumokat ajánlanátok?
tág pórusaim vannak (fekete pöttyök), 3-4 pattanásom szinte mindig van, de nem azok a nagy gyulladtak (ciklustól függően jönnek elő), száraz, vízhiányos a bőröm (hámlik, így pl alapozót sem tudok használni)
akinek hasonló bőre van, annak mi a napi/heti arcápolási rutinja? milyen készítményeket használ?
nem feltétlenül márkára vagyok kíváncsi, hanem arra, h milyen típusú a készítmény (összetevő, melyik bőrtípusnak ajánlott, stb)
Csak nyugodtan! Ha elolvastad volna az elsőben linkelt cikket, akkor tudnád, hogy a zsíros bőrt ugyanúgy nem ajánlatos irritálni, és főleg nem denat.alkoholos krémekkel kenni. Ez meg az. ;)
Ha még az olvasáshoz is lusta vagy, nem lesz szép bőröd soha!
Nem lehet egy ilyen "fórum" keretein belül a szádba rágni mindent.
köszönöm a hozzászólásod!
az én szótáramban az allergén és az irritáló nem egyezik meg, ezért írtam azt, amit írtam, ne haragudj!
egyébként itt ötleteket gyűjtök csak, mert 2 kozmetikusnál voltam, egyik csak gigi kozmetikumokat ajánl, a másik pedig másikat (eddig egyik sem jött be)
ezért úgy gondoltam, h elmegyek egy harmadikhoz (ismerős, tehát nem érdeke a "saját" termékét reklámoznia nekem), és konkrétan rákérdezek termékekre :)
ezért kb fél éve nem is voltam egynél sem
egyébként nem ronda a bőröm, főleg sminkelésnél látszik a száraz rész, ill. havonta kb 2 hétig van 3-4 pattanásom (de nem az a nagy gyulladt)
mindenesetre próbálok arra törekedni, h minél egészségesebb, szebb legyen
az a baj, h annyiféle krémet kipróbáltam már (zsíros bőrre valót, vegyes bőrre valót, száraz bőrre valót stb), de egyiktől sem lett "tökéletes" a bőröm
nem értem el egyikkel sem változást, rontani egyik sem rontott (nem lett több pattim, nem száradt jobban a bőröm stb)
Az összetevőket tanuld meg! Erre jó az, amit linkeltem, illetve a kremmania blogja!
Az, hogy milyen bőrre ajánlanak valamit, gyakorlatilag szart sem ér, amikor képesek az érzékeny bőrre kifejlesztett krémbe irritáló illatanyagot és alkoholt pakolni, a pattanásos bőrre ajánlott szerbe rengeteg póruseltömítő összetevőt... és sorolhatnám.
Egyébként egy jó (!) bőrgyógyásszal többre mennél, mint egy újabb kozmetikussal! A kozmetikusok a legritkább esetben rendelkeznek rendes tudással. Már ott kibukik a dolog, hogy egyetlen márkát, készítményt tukmálnak minden bőrtípusra.
Ilcsit kozemtikustol tudsz kimerve venni
Miert is allergen az ilcsi????
igazad lehet, jobb lenne tényleg a bőrgyógyász...
végigolvastam, h mit kell figyelni az összetevőknél...hát tényleg elég érdekes...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!