BELEŐRÜLÖK! Hogyan tudnék megszabadulni végleg a pattanásoktól?
Nekem már soha sem lesz szép bőröm!!!
Nagyon sok terméket kipróbáltam.
Néztem videókat is,mindegyik lánynak szép bőre van és olyanok beszélnek pattanásokról akiknek kb nincs is...
Nekem már sosem lesz szép bőröm!
Normális a bőröm mindenhol,a hátamon is alig van...de a fejem az ilyen kb vörös...
a szeme körül,a hajtövemnél(homlok rész),az arcom oldalt az teljesen rendben van...csak az állam,teljes homlokon és a konkrét arcom olyan piros tőlük...de amúgy elvileg szép bőröm lenne de áh...már komolyan bőgni tudnék!
Nekem miért nem lehet szép bőröm?
Hiába hagyom,hiába nem kenek rá semmit akkor sem múlik el...sőt akkor azért jön ki mert "hanyagolom".Ha csak sima vízzel mosom egy nap többször akkor is előjön egy két kósza pati...
Voltam kozmetikusnál....pirosló fejjel jöttem,1 hét kb mire begyógyult és utána 2 hát múlva újra jönnek...ez semmit sem ér.
A bőrgyógyász sem foglalkozik túlzottan vele...felír hámlasztót de ez sem jó...ugyanúgy kijön.
Valami olyan kellene ami megakadályozza ezt az egészet.
Komolyan már lecsiszoltatnám az egész fejemet...
Valakinek ami tényleg de tényleg bevált?
Ha tényleg minden kezelést kipróbáltál, és semmi sem használ, akkor szinte biztos, hogy hormonális oka van. Gondolom lány vagy amúgy? Ezen TALÁN segít a fogamzásgátló. Amíg szeded. Sajnos sok mást nem lehet vele. Viszont ha egyébként nem javallott, és nincs rá szükséged se, akkor ne szedd (arról nem beszélve, hogy miután abbahagytad, ugyanolyan lesz, esetleg rosszabb). Lehet kamaszkori őrület - ez még elmúlhat, lehet PCOS, nőgyógyásszal vizsgáltasd ki (ha fiú vagy mégis, akkor inkább ne ott próbálkozz, de endokrinológiára kérhetsz beutalót :D)
Roacuttan is csak akkor használ, ha egyéb oka van. Minden ismerősöm, aki bevállalta, fél-egy év után kezdhette újra a kúrát. Utána megint, bár harmadik kört már az orvosok sem írnak fel jó szívvel. Nőknek emellé is fogamzásgátló kell, a hatás általában addig marad, amíg szedik.
SZTK bőrgyógyászaton ne várj csodát, ottani tapasztalataim szerint egy hentes is alaposabban vizsgálna meg. :/ Vaktában kencéket pedig a háziorvos is felír. Ha kifogsz egy jó dokit, érdemes rendszeresen visszajárni, és ha az első 1-2 kence nem válik be, antibiotikumot szedhetsz, ha az sem válik be, csak utána javasolnám a roacuttant és tényleg csak súlyos esetben.
Neten keress rá, hogy a lakóhelyed közelében ki a legjobb orvos problémás bőr kezelésében, és őt keresd fel. Nem lesz olcsó, de valószínűleg hatásos lesz néhány alkalom. :)
Helyedben elmennék hormonvizsgálatra, ugyanis lehet hormonális oka van, de semmiképp nem az a megoldás, hogy ész nélküli fogamzásgátló/egyéb gyógyszer szedésébe kezdesz rendes kivizsgálás nélkül.
Nekem is rettentő makacs pattanásaim vannak az arcomon egyetlen szer van/volt, ami meg tudta szüntetni őket és megakadályozta, hogy újabb legyen az a régi sárga Acnesol. Ma már nem forgalmazzák így ebben a formában (csak egy gyengébb hatóanyagú változatot), de ha neten rákeresel ki lehet kevertetni gyógyszertárban.
Szia! Másfél éve én is nagyon pattanásos voltam, és én is kipróbáltam rengeteg dolgot. Nekem a nőgyógyászom fogamzásgátlót írt fel, Milligest-et, és kb.fél év alatt rendbejött a bőröm.
De segített pár házi praktika is. Pl. egy kevés élesztőt összekevertem pár csepp tejjel, annyira hogy kenni tudjam, és összehúzta a pattanást.
Vettem a Rossmannban levendula szappant, és azzal kentem a hátam és az arcom, és az is sokat segített.
Valamint szintén a Rossmanban vettem a Darmofil pasztát, ami nagyom sokáig elég. Hűsít, és leszárítja a pattanást. Az utóbbi kettőt tényleg megéri megvenni, a paszta kb 1100 Ft volt tavaly, a szappan pedig pár száz forint, annak már nem emlékszem a pontos árára.
Tudom, hogy az utóbbiak csak tüneti kezelések, de én tudom milyen az amikor a mosakodás is fáj, és amikor nem tudsz a hátadon feküdni, mert fájnak a gyulladt pattanások. Nekem ezek is sokat segítettek. :)
Köszönöm szépen mindenkinek!
A gyógyszert elvetem,inkább megpróbálok a táplálkozásra jobban figyelni:)
Mindig van mellettem egy üveg víz vagy egy pohár víz.
A hormonprobléma szerintem az utolsó.
Minden rendben van velem,de ha nem segít még mindig semmi akkor elmegyek vizsgálatra.
17 éves vagyok és lány.
Igen érdekesnek találom,hogy csak ott vannak ahol kenegetem.
Nem kell ennyire paráztatni: D
Lassan már várom az olyan választ,hogy "holnapra meghalsz": o
Persze majd ilyen halálos beteg leszek lassan pár pattanástól..
hagyjuk már...:)
de nyugalom,elmegyek kivizsgáltatni magamat és megírom:)
Köszönöm szépen:)
Igen,ez is benne volt a terveimbe.
Még használok pár krémet,hámlasztót,tisztítót...elhasználom.
Ami bevált azt meghagyom az alapokkal együtt és eljárok szoliba is.
Úgyis hóka bőröm van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!