Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek ha nagyon gyorsan...

Mit tegyek ha nagyon gyorsan zsírosodik a hajam?

Figyelt kérdés

Kb. 13 éves koromban kezdődött és utána egyre gyakrabban mostam. Végül odáig jutottam, hogy 4 éve minden nap megmosom, ha nem tenném nagyon durván nézne ki. A hajamnak látszólag semmi baja, nem hullik, nincs eltörve de már nagyon unom, hogy akárhova megyek mindig meg kell mosnom.

Légyszi javasoljatok valamilyen sampont vagy vitamint amivel legalább 3 napra kihúzhatom.

Egyébként nem fogyasztok zsíros ételt és pattanásaim sincsenek, szóval nem hiszem, hogy hormonális a probléma.

2014. jan. 5. 13:29
 1/7 anonim válasza:
46%
[link] :)
2014. jan. 5. 14:02
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Ha hosszú hajad van, akkor érdemes volna elgondolkodnod azon, hogy rövidebbre vágatod. Nekem hosszú, derékig érő volt és szintén hamar zsírosodott, valamint nagyon hamar lelapult. Levágattam, most állig érő és még a 3. napon sem azért mosom, mert zsíros, hanem mert sehogy sem áll már a sok elalvás miatt.

Ezen kívül már 1 éve a Pantene aqua light sampont használom, lehet hogy ez is közrejátszik abban, hogy nem zsírosodik olyan gyorsan. Valamint Centrum multivitamint is szedek napi szinten már jó pár hónapja, talán ez is számít.

2014. jan. 5. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is pont ez a problemam volt kamasz koromban. En egyszeruen leszoktam arrol, hogy mindennap megmossam, plusz nem szabad csak a haj vegekre balzsamot tegyel es a legjobb megoldas, ha a fodraszodtol kersz egy professzionalis sampont. Ne piszkald a hajad, ha muszaj ne hordj sapkat(hidegbe azert muszaj). Kb ennyi es mostmar 3 napig kibirom vele :D

ha tenyleg remenytelen a helyzet akkor ott a szarazsampon, amit en a tescobol veszek

[link]

2014. jan. 5. 14:56
 4/7 anonim válasza:
46%
Használj száraz sampont. Ezen az oldalon van a receptje, (csak kukoricaliszt és szódabikarbóna kell hozzá.) és még számtalan ehhez hasonlót lehet olvasni. Jobb felső sarokban van olyan, h szódabikarbóna. Ott is ilyesmi tippek vannak:
2014. jan. 5. 15:40
 5/7 anonim válasza:
Hopp, elnézést, előző vagyok, link lemaradt: [link]
2014. jan. 5. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Amíg nem találod meg a zsírosodás okát, addig hatékonyan fellépni sem tudsz ellene. A belső (hormonális, táplálkozási, stb.) dolgokon kívül külső okok is állhatnak a háttérben, a fejbőrödet érdemes lenne egy szakemberrel azért megnézetni.

Samponoknál én nagyon ellene vagyok ezeknek a "drogériás vackoknak" (lehet valakinek ezek jók, de nekem abszolút nem váltak be) úgyhogy gyógynövényes, gyógyszertári sampont ajánlanék, plusz hajszeszt (citrom, csalán, ami általában a zsírosodást gátolja). Mivel a hajad hozzászokott a gyakori hajmosáshoz, ezért az elején ne várj csodát, mire a haj "visszaszokik" úgymond pl. egy 3 napos ciklusra az biztos nem pár hétbe fog telni.

2014. jan. 5. 17:12
 7/7 anonim ***** válasza:
19%
el kell kezdened kitolni a hajmosást olyan napokon, amikor nem mész sehová. Valószínűleg annyira kiszáradt a fejbőröd, hogy kénytelen állandó zsírosodással kompenzálni az egészet. Használj minél kevesebb sampont, inkább jól hígítsd fel vízzel. Hajmosás után öblítsd le csalánteával és ki se mosd, nem fog nyomot hagyni.
2014. jan. 5. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!