Hogyan érhetem el a rézvörös hajszínt, szőkítéssel, sötét vörös, hennázott hajból?
Eredetileg barna a hajam. Hennáztam és sötétvörös, mahagóni színe lett. Rézvöröset szeretnék, de nem merek rámenni szőkítővel a természetes hennára. Ha csak szőkítővel lehet világosítani, akkor milyen fajtát vegyek? Olyan szőkítőt keresek ami kíméletes és nem veszi el a sárga és rézvörös színt a hajból. A legtöbb szőkítő platina színt ad. Na azt nem szeretném.
Derekamig ér a hajam és nem örülnék, ha letöredezne.
Köszönöm a választ, de már megkérdeztem több fodrászt is. Pesten, híres fodrászszalonba mentem és nem tudták mit csináljanak a hennával.
Nem szőkét szeretnék hanem RÉZVÖRÖSET!
És az a bajom a szőkítőkkel, hogy a sárga/vörös színt veszik ki a hajamból.
Nem akarok hidrogént használni mert attól törik a haj! A három hónapos szünetnek szerintem semmi értelme mert tapasztalatból tudom, hogy semmi nem történik ha hennára festékkel, vagy szőkítővel rámegyek.
Lehet, hogy eddig szerencséd volt, de ha véletlenül olyan hennát veszel, ami kémiai anyagokat is tartalmaz (akár úgy hogy nincs ráírva) akkor az reakcióba léphet a szőkítőben lévő anyagokkal, és szó szerint olyan lesz a hajad, mint ha megégett volna. Úgyhogy várd csak ki a három hónapot.
Nincs olyan szőkítő, amit hennázott hajra javasolnék, egyáltalán nincs is olyan, ami ne károsítaná a hajat. Ráadásul hennát nagyon nehéz leszívni, és általában a vöröset.
A legtöbb fodrásznak pedig gőze sincs a hennázásról, csak próbálkoznának rajtad, aminek általában nincs jó vége.
Várd ki a legkevesebb 3 hónapot, de minél több, annál jobb, mert addig is jobban kikopik a hennaréteg. Ezután próbatincset festenék csak először, olyan helyen ami nem látszik, vagy gyűjts össze a fésűdből hajat, és azon kísérletezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!