Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Rettentő száraz kézre valami...

Rettentő száraz kézre valami jó megoldás?

Figyelt kérdés
konyhán dolgozom, a főnököm dilije,h utálja a mosogatószert, és így fertőtlenítővel mosogatunk, és használjuk mindenféle takarításhoz. ( olyasmi mint a domestos, csak gagyibb kiadásba , így töményen ) Tudom, hogy ez nagyon nem jó, de nem tudok mit tenni, viszont 2 nap munka után nagyon durván kiszárad, azaz kimarja a bőrömet,sokszor már annyira hogy vörös, viszket, és a hideg víz is bántja. :( több krémet is használok , és van amelyik időnként egészen jó, de ami van, az nagyon zsíros, jó rá, de nagyon nehezen szívja be a bőröm. Esetleg valami ötlet? vagy mit tegyek?

2013. dec. 18. 08:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan vékony kesztyű, hasonló ahhoz, amit az orvosok is használnak, amiben rendesen lehet dolgozni. Pl. rossmannban egy dobozban azt hiszem 50 pár van. De biztos minden nagyobb drogériában van. Méretezve is van, S, M, L, hogy minél jobban passzoljon a kézre.

Tényleg teljesen rátapad, úgyhogy lehet benne mindent ugyanúgy csinálni, mint kesztyű nélkül.

2013. dec. 18. 08:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Én a sima gumikesztyűt nem javaslom mosogatáshoz, bár az is jó lehet. Szerintem egy sima takarításhoz használható kesztyű sokkal jobb lenne, mert például tartósabb is és eleve arra találták ki, hogy vegyszerekben nyúlkáljon vele az ember, de a sima gumikesztyű is bírná a szereket persze, de abból mindig újat kellene venni.
2013. dec. 18. 08:48
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi! Csak az a gond, hogy miközben én a konyhai részt csinálom, pultos is vagyok, így 2 percenként, ahogy egy vendég jön, rohanok a pultba, és nem túl esztétikus kesztyűbe kiszolgálni :S levenni meg folyamatosan nincs időm, meg elszakadna úgy hamar.
2013. dec. 18. 08:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Pedig más megoldás nagyon nincs, kesztyű nélkül teljesen tönkre fog menni a kezed a vegyszerektől.
2013. dec. 18. 08:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Húú, ez így necces.. Én megpróbálkoznék a vastagabb gumikesztűvel, azt gyorsabban lekapod. Nekem nem csak a mosogatástól szárad ki, sajnos örököltem anyukámtól a száraz kezet. Jelenleg is vagy 4 helyen sebes a kezem, annyira durva. Meleg vízbe abszolút nem tudok nyúlni mert úgy érzem mintha nyúznának. Minden este bekenem a Neutrogéna féle kéz és köröm ápolóval. Az rendbe teszi annyira hogy ne szrjak be a fájdalomtól....
2013. dec. 18. 08:57
 6/11 anonim válasza:

Én is dolgoztam ilyen körülmények között. A kezed nem száraz, hanem ekcémás.

Én sokszor szabályosan rettegtem a víz alá tenni a kezem, de a kesztyűt én se tudtam le föl húzogatni.

Az egyetlen dolog ami nekem segített, a citrom volt. Egy szeletet levágsz belőle, és bedörzsölöd vele a kezed. Először nagyon fog fájni, de ki lehet bírni. A benne lévő olaj nagyon jót tesz, és hamar elmúlik az ekcéma. A kirepedezett bőrt, mármint a véres repedéseket is összehúzza, így hamarabb gyógyul.

2013. dec. 18. 09:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Ne kínozd magad citrommal,felejtsd el a bolti krémeket is. Én a helyedben vennék kakaó- vagy kókuszvajat. Nekem is pont ilyen problémám van,mint neked, és ez a két dolog nagyon jól rendbe tette az ekcémás kezemet. :) Nem zsíros, gyorsan beszívódik,és utána puha lesz tőle a bőröd. Ja és gumikesztyűt mindenképp használj mosogatásnál!
2013. dec. 18. 09:45
 8/11 Imola Ágnes ***** válasza:
Esténként kend át a kezed ricinusolajjal...táplálja és regenerálja a bőrt
2013. dec. 18. 09:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez szerintem is ekcéma. Nem ártana megnézetni egy orvossal.
2013. dec. 18. 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindenképp viselj gumikesztyűt a mosogatáshoz! Nekem a bőrgyógyászom ír mindig fel egy patikában készíttethető krémet,azt éjjel használom, nappalra meg Neutrogenat használok, bevált.
2013. dec. 18. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!