Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi ez a szilikon mentesség mánia?

Mi ez a szilikon mentesség mánia?

Figyelt kérdés
Milyen káros hatása van pl ha samponban van?vagy arckrémben?vagy bármi másban???
2013. dec. 15. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
nem egészséges.
2013. dec. 15. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Csak a hajról tudok nyilatkozni: ahogy folyamatosan használod a szilikon tartalmú samponokat, balzsamokat, használatról használatra rakódik rá a hajadra, végül a hajadba nem tudnak megfelelően beépülni a tápanyagok kívülről, a szilikon szinte befullasztja a hajad, fakó, töredező, kifésülhetetlen lesz tőle a hajad. Mióta én nem használom őket, a hajam sokkal kifésülhetőbb, tisztább, kevésbé zsírosodik és nem törik a vége. Érdekes, ugyanaz, mint a tüsfürdők: a szilikonmentes termékeknél nem érzem hajmosás közben, hogy még maradt valami réteg a hajamon, amit le kéne mosnom, de nem megy. A tusfürdőknél is mindig ezt éreztem, a szappanoknál nem érzem.
2013. dec. 15. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Én azért váltottam szilikon mentesre mert utáltam, hogy a hajam olyan műanyag tapintású tőle, mint a régi barbijaimnak. Nem tetszett ez a műcsúszósság. Ez volt 2,5 éve, most pedig büszke lehetek a hajamra, mert nem a műanyagtól fényes, hanem tényleg kicsattan az egészségtől.

Egyébként én nem ítélem el a szilikont, ha pl valaki festékkel, hajvasalóval gyilkolja a haját annak megértem, hogy szüksége van a műanyagra, hogy ne égjen le. Csak én magam nem élek vele a fenti okok miatt.

2013. dec. 15. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:
nekem semmi bajom vele puha fényes és nem töredezik
2013. dec. 15. 13:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csak szilikonmentes sampont használok, mert később kezd el zsírosodni a hajam. A balzsamom is szilikonmentes, de ez csak véletlen :) A hajvégápolóm viszont szilikonos.
2013. dec. 15. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak hajkérdésben tudok nyilatkozni. Egy időben próbáltam a szilikonmentességet, benyeltem minden rosszat, amit olvastam a szilikonokról. 2 évig nem használtam őket egyáltalán. 2 havonta vágtam a hajam, de mindig el volt vékonyodva a vége, naponta kentem kókuszolajjal, amitől már látszott rajta néha, hogy olajos, mégis szárazabb volt tapintásra. Aztán meguntam, hogy az én hajamra a dússága és a hossza miatt (fenék alá ér) 1 átlag flakon balzsam 4 mosásra elég csak, az egyetlen normális szilikonmentes balzsam akkor meg a Garnier Hármas Táplálás vagy mi volt, potom 800-900 Ft/flakon. Úgyhogy visszatértem a szilikonokhoz balzsam és egyéb hajápolóügyileg. Samponból szilikon- és szulfátmentest használok (megjegyzem a szulfátok sokkal károsabbak, mint a szilikonok, és szilikonok nélkül még gyorsabban nyírják ki a hajat), mert a tényleg gyorsabban zsírosodik a szilikonostól. Miután szilikonos balzsamokat kezdtem használni meg hajvégápolókat, sokkal kevesebbet kellett vágni, jobban tudtam növeszteni (majdnem térdig megnőtt, de azóta levágtam vissza fenék alá) és besűrűsödött a vége. Most is szilikonos balzsamot, sprayt és hajvégápolót használok minden mennyiségben, nagyon fényes a hajam, nem törik, a vége is baromi dús. Szóval én ennél maradok.

Egyébként annyi a lényege a szilikonnak, hogy bevonatot képez a hajon, ami egy védőrétegként funkcionál. Pl. dörzsölődéskor ez kopik először, nem rögtön a hajad. Nem szárad ki olyan könnyen. Csúszósabb lesz, könnyebb fésülni, nem kell annyit tépni, ezzel szintén a károsodást hárítod el. Viszont a sampon gyakorlatilag ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy szilikonos-e, mert ha szilikon van benne, ami garancia rá, hogy szulfát is van benne, ami nem mellesleg oldja a szilikont, szóval nem nagyon tud a hajjal semmit tenni.

És hogy játsszam kicsit a mythbustert:

- A szilikonok jelentős része sima vízben is oldódik, ezért esély sincs rá, hogy ezekből a fajtákból túl sok rakódjon le a hajra. Ami nem oldódik vízben, azt meg leviszi a sampon szulfátja, egy mosással.

- A haj hallott anyag, egy kendermadzag is lehetne ugyanúgy, azt se tudná befullasztani semmi. Ahogy tápanyagokat sem tud felvenni, egyszóval full mindegy, hogy milyen tápláló vitaminos cuccot kensz rá. Egyedül az olajoknak van értelme, de mivel a szilikon sem zárja le 100%-ban a hajszálat, simán be tud jutni a hajba így is.

2013. dec. 15. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!