Normális hogy ennyi haj kihullik egy hajmosás után? /kép/
Alapjába véve nem szoktam fésülködni mert hullámos, dúsabb hajam van, csak kissé "feltupírozom" hogy legyen tartása. 4-5 naponta mosok hajat, elég sokáig bírja.
A hajmosás után ennyi hajat találok a kádban:
Ezen kívül a ruhámon is találok naponta néhányat. Elmenjek orvoshoz?
Mekkora a hajad? Te is 4-5 naponta mosod, naponta többször fésülködsz? Nem mindegy, kérlek írd le a szempontokat:)
Különben bőrgyógyászaton belül hova kell fordulni ilyennel?
Ha hosszú a hajad, nem vészes. Nekem kb derékig ér a hajam, mosás után legalább ennyit kiszedek, de két hajmosás között nem nagyon fésülködök én se.
Akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha foltokban hullik, látványosan megritkul (nem csak úgy gondolod, hanem tényleg feltűnően, mert mindenhol látszik a fejbőröd, noha előtte sehol) vagy NAPI 150 szálnál több hullik ki. Mert ezek rendellenesek, ezzel talán tud valamit tenni a doki.
Azt érdemes még megnézni, hogy tövestől hullik, vagy csak letörik. Ha tövestől jön, akkor sincs gond, mert a haj cserélődik. Ha nincs hajhagyma, csak törött a szál, akkor érdemes vágatni és jobb hajápolókat használni. :)
Ha így ősszel kezdett jobban hullani, akkor érdemes hajvitamint szedni, mert valószínűleg vitaminhiány is közrejátszik.
De szerintem ez még tényleg nem vészes, nyugi. :)
Ha mosás előtt nem fésülöm ki alaposan, nekem is kb. ennyi hullik ki, heti kétszer mosom. Nálam ez normális, rengeteg hajam van, még nem fogyott el, pedig mindig ennyi jött ki. :D
De persze azt sose árt kivizsgálni, hogy nincs-e valamilyen belső oka, ha mostanában kezdett el ennyire hullani a hajad akkor főleg. Akár vérszegényseget, hormonproblémákat is jelezhet. A háziorvosodhoz menj szerintem, ugyanis ezeket vérvétellel lehet kiszűrni. Az meg amúgy se árt néha. :)
Köszönöm a válaszokat!:)
Akkor nem vészes, mert foltokban nem hullik, csak a ruhámon találok leginkább, de mivel vörös vagyok, elég feltűnő is.
Hűha, hajmosás előtt én se fésülöm ki, hajpakolást használok hogy fésülhető legyen.
Attól még elnézek majd a biztonság kedvéért a dokihoz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!