Írnátok olyan bio/natúr sampont, balzsamot, hajpakolást?
Balzsam helyett ezeket szoktam használni:
1 liter vízbe 1-2 ek almaecet
1 liter vízbe 5-8 csepp tiszta illóolaj(pl levendula,ilang-ilang)
1 liter vízbe 1 ek szódabikarbóna
Sampon:
Hajad hosszától függően feltörsz 2-3 tojást,különválasztod a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét felvered habosra. A sárgájába tehetsz egy teáskanál szódabikarbónát,vagy egy/fél citromot belefacsarhatsz,így erősebb a tisztító hatása. A fehérje a balzsamod,abba jó ha teszel illóolajat(5-10 csepp) ugyanis a tojássárgája nem valami kellemes illatú. Először felteszed a száraz hajadra a sárgáját,amit jól belemasszírozol a fejbőrödbe,főleg a hajad tövére kell belőle kerülnie,hiszen ott zsíros a haj,de azért jusson a hosszára is. Erre menjen folplack,10-20 percet kell várni. Ki kell tapasztalni,ha zsíros marad a haj több ideig kell rajtahagyni. Ezt le kell öblíteni alaposan,majd a törölközőszáraz hajra feltenni a fehérjét,ezt is 10-20 percig rajta kell hagyni a hajon.
Ha sietős,a fehérjét és sárgáját össze is lehet keverni,és 20 percet rajtahagyni,majd leöblíteni,én így is használom,nekem ezzel a módszerrel sem marad zsíros a hajam,viszont így rajtamarad a sárgája szaga,és azt nem szeretjük.
Hajpakolásként ezerféle dolgot használhatsz:
kókuszzsír
ricinusolaj
olivaolaj
méz
tojás
tojás(sárgája és fehérje is)+majonéz(erre esküszöm,ez nagyon jó!)
Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!