Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha 100%-os tisztaságú mentha...

Ha 100%-os tisztaságú mentha olajjal dörzsölöm be a fejbőrömet az jót tesz a hajamnak/fejbőrömnek vagy árt neki?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy élénkíti a fejbőrt, csak nem tudom szabad e ilyen töménységben
2009. nov. 16. 00:31
 1/2 anonim ***** válasza:

A 100%-os tisztaságú olajakat nem szabad töményen a bőrre kenni!!!

Ezekből úgy készítenek masszázs-olajokat, hogy valamilyen bázisolajba (pl. mandulaolaj, avokadoolaj, jojobaolaj, stb.) cseppentenek pár cseppet belőle és ezt a hígított formát használjuk a bőrre.

[link]

"...Az illóolajok alkalmazását egészségmegőrzésre, szépségápolásra, ill. enyhébb panaszok enyhítésére kizárólag külsőleg, és ép (!) bőrön ajánljuk! Az illóolajokat néhány kivételtől eltekintve - pl. levendulaolaj, teafaolaj - nem tanácsos hígítatlanul alkalmazni a bőrön, hanem valamilyen vivőanyagban (bázisolaj, krém, gél) elkeverve használandók, és alkalmazásuknál ügyelni kell arra is, hogy ne kerüljenek nyálkahártyára..."

Én inkább azt javaslom, hogy inkább boltban vásárolj megbízható és kipróbáltan jó hajszeszt vagy bedörzsölőszert, mert ha valamit otthon kevergetsz hozzáértés nélkül, még a hajad is kihullhat, megkopaszodhatsz!!!

Nem tudom, milyen céllal kenegetnéd a fejbőröd, de pl. a Varga-féle hajcsepp nagyon jó!

2009. nov. 16. 01:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Egy cseppet kevertem el a hajszeszben. Az a baj, hogy a bolti hajszeszeknél nem érzem azt,hogy hú, hűsít meg de friss lett a fejbőröm. A Vargát ki fogom próbálni. Hajhullás miatt akarom egyébként. Csak az a baj, most már nem tudom összeszámolni hány féle "csodaszerről" hallottam pozitív ill negatív véleményt, 1000 félét végigpróbálni meg sem pénzem sem türelmem.
2009. nov. 16. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!