Száraz, pattanásos és miteszeres bőrre mi a megoldás?
A bőröm - különösen az arcomon - nagyon száraz, mégis tele van pattanásokkal a fejem, a nyakam, a hátam és a mellkasom.
Az arc a legsúlyosabb, ami emellett tele van miteszerrel is. Zavaró, hogy 21 évesen még mindig olyan pattanásos vagyok, mint egy 14 éves kamasz.
Amit eddig próbáltam arcra:
- Teafa olaj (irritálja a bőröm és csak csúnyább lett tőle. teljesen kivörösödött, csípett és viszketett)
- Aloe vera (ua., mint a teafa olajnál)
- Grapefruit olaj (ua., mint a teafa olajnál)
- Bőrfertőtlenítő (Ua.)
- Joghurt
- Erre kifejlesztett, drogériában kapható krémek, bőrradírok, tonikok, lemosók, tapaszok, ecsetelők
- Hideg-meleg víz váltogatással történő tisztítás
- Fogkrém
- Bőrgyógyász által felírt gyógyszer és arclemosó (semmi)
- Élesztő
- Méz és fokhagyma
- Csak vizet ittam, nem ettem se cukrosat, se olajosat (magvakat 2 éve nem eszem)
- Kozmetikus által felírt krém
- körömvirág (még több pattanásom lett)
- Neogranormon (Még több pattanásom lett és giga miteszerek).
A másik gond, hogy ha feszült vagyok, vagy valami rossz történik, vagy ha csak látom, hogy van egy nagyon nagy, nem bírom elviselni és kaparom.
- Kesztyű mindkét kézre (ez idegesítő)
- Amilyen rövidre csak lehet, levágom a körmeimet (ez némileg használ)
- Elfoglalni magam (ettől csak nem veszem észre, mikor csinálom)
- Pszichológus (még feszültebb lettem és még többet kapartam
Csak értelmes válaszokat szeretnék, komolytalanokat nem.
Előre is köszönöm!
Köszi! :)
A nőgyógyászati gondokat azért inkább szakemberre bízom, nem bűvészkedem házi gyógymódokkal mielőtt ki nem kértem az orvos véleményét. :)
Béres is :), de nekem Norbi jobban bejött. Jó a humora és folyton biztat, hogy ne hagyjam abba. :D
Kérdező? Mi lett a végeredmény? Ugyanez van most velem... :(
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!