Nagyon pattanásos a bőröm, vagyis inkább gyulladt, és nagyon piros. Valami hatékony megoldás?
A pattanásokat belső gond okozza, a kozmetikus csak átmeneti megoldás, igazából sokat nem ér.
Bőrgyógyászhoz menj el, fontos az egészséges étkezés és sok víz fogyasztása is. Cukros üdítők kizárva. Mindennapos alapos bőrtisztítás, olyasmit hogy alapozó ne használj, mert sokat árthat.
Voltak nekem is pattanásaim az arcomon, méghozzá hatalmas és sok volt belőle. mentem bőrgyógyászhoz de amit adott vagy javasolt, az semmit nem ért. Volt egy olasz körzeti orvos ismerősünk Dr Scamazzo, aki küldött nekem egy karton (12 doboz) Retin-A kenőcsöt. Na az csodát művelt már egy nap alatt jól láthatóan elsimult a mérges fehér tetejű pattanás dudor és az erős gyulladás.
Aztán évek, évtizedek múlva elfogyott és megpróbáltam már itthon feliratni bőrgyógyászaton. Na persze, "hogy gondolom, és honnan tudom egyáltalán, hogy ilyen létezik..". Na szóval nem volt sikeres a próbálkozás. Akkor még küldött egy, korábbihoz hasonló kartont a dottore és még most, 57 évesen is van belőle másfél, de inkább egy és még egy kicsi. Vigyázni kell vele mert fényérzékenyít.
Ami érdekes, ha már több évtizedes vagy ha beszárad, akkor is kicsit kiveszek belőle és bekenem a kezdődő pattanást. (most is előfordul bárhol) szóval több évtizedesen is azonnal használ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!