Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon pattanásos a bőröm,...

Nagyon pattanásos a bőröm, vagyis inkább gyulladt, és nagyon piros. Valami hatékony megoldás?

Figyelt kérdés

2012. szept. 3. 14:05
1 2
 11/15 anonim válasza:
Mindenképp menj el bőrgyógyászhoz, illetve természetgyógyászhoz. Nekem már 5 éve vannak pattanásaim, régebben elég csúnya volt, mindent kipróbáltam amit csak lehet. Kozmetikus nekem nem sokat javított, csak szintentartott. Próbáld ki, hogy egy ideig nem iszol tejet, nem eszel olajos magvakat, csokoládét, kakaót, sajtot. De ne egyszerre hagyd ki, hanem egyik kéthétben ezt, másikban azt. Lehet, hogy javul, mert valakinek ezektől jön ki. Aztán lehet lelki ok, sok stressz, ez esetben irány a pszichológus. Aztán lehet még hormonális ok, ilyenkor szoktak ajánlani tipikusan patanásra felirt fogamzásgátlót. ezekkel az a baj, h amint abbahagyod, visszajönnek. Illetve hormontartalmú gyógyszert. Nagyon jó a sotret és a roacutan ezek a legdurvább gyógyszerek, viszont nekem a sotret mellékhatásaként 4 hónapig tartó fájdalmas ideggyulladásom lett , de lehet te szerencsésebb leszel. meg magzatkárosító hatású szóval a terhességgel nagyon kell vigyázni. Most gyógyszertárakban lehet kapni Schlüssel-só néven futó homeopátiás gyógyszert. Én is most kezdtem el szedni, menj be és megmondják milyen kell neked személyreszabottan. Nekem a natrium phosphoricumot és ferrum phosphoricumot kell szednem felváltva. De előtte és utána nem szabad fél órával enni, illetve egy órával mentolosat fogyasztani, fogkrémet használni. Elvileg ez nagyon hatásos módszer, 1-2 hét alatt látható javulás, ha nálam lesz, megirom:) Emellett bioptron lámpázom is, az is hatásos szerintem, mert leviszi a gyulladást.:) Sok sikert, sztem inkább a természetes gygymódokhoz fordulj:)
2012. szept. 7. 17:09
 12/15 anonim válasza:

A pattanás rengeteg-rengeteg dolog miatt kialakulhat, ezek közül néhány:

-stressz

-ételek

-túl magas vérzsír szint

- B-vitamin hiány

Először az okot kellene feltárni, aztán pedig belső és külső kezeléssel kellene kezelni a dolgot.

Ha a természetes gyógymódok híve vagy, akkor itt a keresőben beírod, hogy pattanás és kiad egy csomó találatot: www.naturportal.hu

Belsőleg nagyon jó a lapacho tea, komolyabb tea szaküzletekben, vagy drogériákban/patikákban lehet kapni.

Ennek nagyon erős a baktériumölő hatása, kívülről is lemoshatod vele a patit.

Jó még:

-fokhagymát félbe vágsz és azzal bekened reggel és este.

A gyulladást szerintem belsőleg is kezelni kellene. Minden nap igyál meg legalább 2 csésze csalánteát, ez méregteleníti a szervezetet és 1 csésze kamilla teát, ez lehúzza a gyulladást. Olcsó és nem is bonyolult. Remélem, hogy tudtam segíteni.

2012. szept. 8. 15:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem is ajánlottak és mondtak rengeteg mindent, még azt is, hogy borogassam vizelettel, hát nem volt gyomrom hozzá. :-))

Végül csak az segített amit korábban leírtam.

Még az jutott eszembe, hogy úgy került szóba az a készítmény, hogy a nagybátyámnak volt egyik tanítványa aki szintén gyógyíthatatlanul pattanásos volt. Vele kapcsolatban jött szóba először, hogy ő is attól gyógyult meg. Aztán fordultunk az olasz dottoréhoz a leírt nevű kenőcsért ami tényleg szinte megoldotta a lehetetlent egyik napról a másikra..

2012. szept. 9. 01:59
 14/15 Tortillavadász válasza:

Kamaszkoromban nekem is nagyon csúnya volt a bőröm, de állítólag a nagymamámnak is, szóval szerintem részben örökletes is. Kozmetikushoz 16 évesen kezdtem járni, egy évvel később a fogamzásgátló segített rajta.

Az sztk bőrgyógyászokat nincs miért dicsérnem, a kénes szappantól az Eric kapszuláig mindent végigpróbáltak rajtam, semmi sem használt.

De pár éve, 34 évesen leváltottam a tablettát, és visszajöttek a ragyáim. Akkor elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, aki rendesen megvizsgált, és ajánlotta a Lubexylt. Nem azért írom, hogy megvedd, mielőtt beszélnél egy bőrgyógyásszal, de nekem ez segített. Fertőtlenítő és zsírtalanító hatása van, egy hétig minden este használtam, aztán már csak havonta egy-kétszer, amikor úgy érzem, hogy szükségem van rá. Hihetetlen jól kitisztítja a bőrömet, igaz, hogy rémesen vörös és ég a kezelés után, azért este használom. :) De másnap ragyog a bőröm az egészségtől. Amióta ezt használom, nem járok kozmetikushoz (utáltam a nyomkodást és az egész haccacárét, az allergiámat kiváltó krémeikkel együtt), és nem, engem sose küldött kozmetikus bőrgyógyászhoz, sőt volt olyan is, hogy lefikázta a bőrgyógyászokat a kozmetikus, aztán sebesre nyomkodta az orromat, a mai napig megvan a heg halványan.

Mindkét szakmának vannak tehát kontárjai és hozzáértő művelői is, addig keress, amíg megtalálsz egy jót.

Nyugodtan elmehetsz mindkettőhöz, de menj el legalább az egyikhez, mert csak ők tudnak igazán segíteni.

2012. szept. 12. 16:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Utána néztem a lubexylnek. Az nem más mint peroxid és oxidációval fertőtlenít.

[link]

Vissza emlékszem, egyszer valakitől (kozmetikus körökben) kaptam kis üveg hígított hidrogén peroxidot, azzal kellett kezelni a pattanásos bőrt és a már kifakadt pattanást. (akkor még nem ismertem a Retin-A -t, Akkor nem lett volna szükség semmi másra)

A peroxid valamennyire jó volt. A kifakadt pattanás fehéres lett tőle és később leszáradt és lassan begyógyult, ha ki nem újult megint.

Csak a Retin-A segített minden gond nélkül és meglepően gyorsan és megbízhatóan. Egy napon belül látványosan jobb lett és utána mindig nyom nékül elmúlt. Semmi más kezelést utána nem igényelt.

2012. szept. 13. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!