Tojássamponnal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Valakinek van tapasztalata?
Mostanában igyekszem elkerülni a kemikáliákat, vegyszereket, és minél természetesebb kozmetikumokat használni. Nagyon elterjedt az utóbbi időben az ekcémám és szinte minden kozmetikum csak ront rajta...
Hallottam hogy sokan használnak sampon helyett tojást. Nekem ez egy kicsit furcsa, de állítólag nagyon jó, ezért szívesen tennék vele egy kísérletet.
Első kérdésem, hogy a tojástól nem lesz büdös a haj? Ki lehet elég jól öblíteni belőle? Mennyi illóolajat kell hozzá tenni hogy ne legyen olyan átható szaga?
Biztosan elég jól tisztítja a zsíros hajat? Nekem elég durván zsíros szokott lenni, és félek hogy nem szedné ki eléggé a zsírt belőle. Egyébként nem zsírosítja még jobban a hajat?
Azt is hallottam hogy nem kell mellé balzsamot, ápolószert használni. Viszont nekem hosszú, vékony szálú, törékeny, ráadásul szőkített is a hajam, ezért a végei rettentően ki tudnak száradni és gubancolódni ha nem használok balzsamot. Mi a helyzet ebből a szempontból a tojássamponnal?
Hosszú távon milyen hatással van a hajra, egészségesebb, ápoltabb tőle? Milyen gyakran szoktátok alkalmazni?
Végül pedig tudnátok egy bevált receptet ajánlani nekem? Több félét is olvastam a neten, nem tudom melyik a legjobb.
Bocsánat a sok kérdésért, előre is köszönöm a válaszokat!:)
Ma vettem egy nagy levegőt és kipróbáltam, de sajnos nem jó, nekem legalábbis. Van sok pozitívuma, tényleg selymes, puha tőle a haj, nem szárítja a fejbőrömet, természetes, de sajnos nem tisztít eléggé, ez így kevés. Nekem zsíros típusú hajam van ezért is nagyon fontos hogy egy sampon jól tisztítson. A tojássampon után nem lett olyan friss, üde, tiszta mint lenni szokott, nem rossz, de nem frissen mosott hatása van hanem inkább olyan másnapos. Pedig nem is volt még olyan zsíros a hajam most...
Ráadásul annyit csináltam hogy két mosásra is elég volt, tettem bele citromlevet meg szódabikarbónát is. Alaposan ki is öblítettem, mégsem bírt el a zsírral, a hajszálaim össze vannak kicsit tapadva.
Biztos jó ez a sampon, de pont abban nem elég hatékony amire a sampont használjuk, a tisztításban. Nem fogom újra használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!