Nagyon száraz kéz?

Figyelt kérdés
Sokat vagyok kinn, és a szél eléggé kikezdi a kezem, nagyon száraz, kemény, és repedezett a bőr. Kenem níveával, és cérnakesztyűt húzok rá, de így se igazán javul, csak nem romlik tovább. Mit javasoltok?

2013. szept. 27. 00:07
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Lehet fujjolni, de nekem bőrgyógyász javasolta, hogy zsírral kenjem be, mert az a legsterilebb, legtisztább hidratáló. Vicces módon tényleg jobb mint a legtöbb krém, bár nyilván nem fogsz zsíros kézzel az utcára menni, szóval pakolás jelleggel napi 10-15 percig bekenve hagyod, aztán kezet mosol és napközben minden kézmosás után újra bekened valamilyen kézkrémmel. Nivea nekem soha nem jött be, egyedül a Garnier intensive 7 days extra száraz bőrre vált be, ettől 2 nap után olyan volt a bőröm mint aki 10 évet fiatalodott. :)
2013. szept. 27. 00:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is zsírral szoktam kenni. Akár ha van otthon étkezésre való zsír azzal is bekenheted, de lehet kapni finom illatú kókuszzsírt, az is nagyon jó. Ugyanígy húzd rá a kesztyűt, és lehetőleg lefekvés előtt csináld, úgy több ideje van beszívódni.
2013. szept. 27. 08:26
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindkettőtöknek, meg fogom próbálni!
2013. szept. 27. 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Estére jó zsíros krémmel kend be (körömvirág krém nálam bevált, de a zsír vagy a vaj is jó, valóban), és pamut kesztyűt húzz a kezedre, más nem igazán jó.
2013. szept. 27. 11:07
 5/6 anonim ***** válasza:
szia, finomítatlan shea vajat ajánlok!de csak akkor ha nem vagy latexra érzékeyn
2013. szept. 27. 12:03
 6/6 anonim válasza:
Búzacsíra olajat v babaolajat csepegtess a kézkrémhez és azzal kend be alaposan. Kb 5-10 perc alatt beszívódik. Reggel-este olajozd-krémezd. Nekem bevált.
2013. szept. 27. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!