Kedves hölgyek! Zsíros tövű, száraz, töredezett végű hajra van valami bevált "gyógymód"?
Én először is igyekeznék csökkenteni a hajmosások számát, az se a zsírosságon, se a szárazságon nem javít :)
Zsírosság ellen hatásos lehet a csalán, a rendszeres (alma)ecetes öblítés, a szódabikarbóna, illetve olvastam a natúr joghurtról is jókat ilyen téren, de azt nem annyira gyakran használok, szóval nem tudom, segít-e valóban.
A száraz végeken meg a gyakori frissítés (vágás), illetve olajos-tojássárgás pakolás segíthet, ha csak a végekre kerül, és utána alaposan ki lesz mosva a hajból, akkor szerintem nem ront a zsírosságon.
amit én javaslok ilyen hajra:
sampont csak a tövére, balzsamot csak a végére!!!
Próbáld ki, hogy csepegtetsz borsmenta olajat a samponodba, illetve csinálj borsmentás spriccelőt (1,5 dl vízbe kb 10 csepp borsmenta) és ezzel naponta masszírozd a fejbőröd.
A töredezett végeket le kell vágni. Azután pedig pakolással és hajvégápolóval ápolni. Ha házi hajpakolást keresel, akkor nagyon jó a tojás sárgája, ehhez tehetsz olíva olajat, vagy mézet, de ha keresgélsz a neten akkor fogsz még találni pár dolgot biztosan. A lényeg, hogy a tövekre ne kerüljön. Bolti pakolások közül ami nagyon jó, az ez a Dove pakolás [link]
Samponból meg ami nekem nagyon nagyon bevált az a Farmasi normál hajra való samponja [link]
Douglas-ben lehet kapni és 700 ml 1000 Ft-ba kerül. Nekem naponta kell hajat mosnom, de ezzel 2 napig is bírta, ha tovább használtam volna, akkor szerintem még jobb lett volna, csak szeretek kísérletezni :)
Köszönöm. Most a Baba zsíros hajra való samponját tesztelem, és elég jól bevált, balzsamban pedig az elseve total repair extreme-t használom.
Hetente egyszer, száraz hajra alaposan bedörzsölöm,(persze csak a hajvégekre) hagyom kb fél órát, aztán alaposan hajat mosok, kevesebb lett a töredezett hajvégem és már nem is annyira száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!