Mit tegyek, hogy ne töredezzen a hajam, meg lehet-e valagogy "menteni" a törött hajvégeket?
Gesztenyebarna mellig érő hajam van. 1 éve eléggé meg lett tépve, kb a fülem alattig ér egy része, a többi meg ugye hosszabb. Nem tudom el tudjátok-e képzelni. Na mindegy, az a lényeg, hogy nem egyforma hosszú a hajam, és mivel töredezik hiába vágatok a végéből 2 centit, amiért meg van tépve utána ugyanúgy találok törött hajvégeket. Ha azt szeretném hogy mindehol szép egyelnletes és egészszéges legyen a vége, akkor egy kleopárta haj kéne kb...
Viszont én nagyon szeretnék hosszú hajat, már kb 1 éve növesztem, de ugye amennyit nől, annyit le is vágathatnék 2 havonta. Sajnos nem is nő olyan gyorsan.
3 naponta mosom, olyan saponokkal ami kifejezetten töredezett hajra vannak, de nem tudom, az eleve szétálló végű hajszálakkal már nem tudok mit tenni.
Magától hagyom megszáradni, óvatosan fésülöm, igyekszem sokat inni (vizet :P) és vitaminokat is bevinni, de sajnos pl gyümölcsöket enni nem igen van lehetőségem, azaz most már még ennyire sem lesz, hiszen van hogy 8ig bent vagyok az iskolában...
Esetleg tud valaki valamit ajánlani, természetes "gyógymódot" a hajamra, vagy ami tördedezett azt már csak az olló tudja "megmenteni?" :/
Nagyon szeretnék hosszabb hajat, ezt a hosszt is elég nehezen értem el. Ha levágatnék most tényleg többet akkor tudnom kéne hogy nem így végzi pár hónap múlva az a 2 centi amit nőtt :(
Köszi előre is!
15/L
Balzsamot használsz? Nekem már a korom/sok év festés miatt elég elhasználódott a vége, de a fodrásztól vettem Loreal Mithic Oil balzsamot, és azt naponta teszem a végére (nem kell kimosni, száraz hajra teszem csak a hajvégre). Azóta sokat javult.
Legközelebb a hajvágáskor kérdezd ki a fodrászt, melyik terméket ajánlja, és érdemes náluk venni, még ha drágább is.
Vagy próbáld meg az olivaolajos pakolást:
Köszi a válaszokat! :)
Használok balzsamot, igaz nem mindig, de eddig nem is igazán váltak be amiket próbáltam, azaz nem is nagyon volt változás. Köszi a tippeket, kipróbálom :))
Szia én a gliss kur ultimate repair hajpakolást használom már egyszeri használattól javul a hajad állapota és sokkal puhább is lesz
(Nekem a köldökömig ér a hajam és nem vágom soha)
Na akkor én leszek a vészmadár: a töredezett végeken csak az olló segít.
Nekem általánosban nagyon szép, váll alá érő hajam volt. Középiskolában elkezdtem festeni, kreppelni, vasalni, rövid idő alatt hazavágtam. Évekig kínlódtam azzal, hogy lenövesztettem a festett részt + mindig visszavágattam a végét + kíméletesen szárítottam + mindenféle méregdrága csodaszert meg pakolást kipróbáltam. Eredmény: semmi.
Pedig nagyon tetszik a hosszú haj, leginkább a hosszú hullámos haj, de annyira gyenge, elvékonyodott volt a hajam, hogy tudtam, hogy hiába álmodozom nem lesz olyanom. És az a sok macera vele mindig....
Vasárnap besokalltam, hétfőn bementem egy szalonba és csutkára vágattam, najó annyira nem csak ilyen pixie-re: [link]
Tudom te hosszú hajat akarsz, de gondold végig, melyik a jobb: hosszú és egészségtelen vagy rövid és egészséges?
Én baromi boldog vagyok, hogy levágattam és ezentúl sokkal jobban fogok vigyázni rá :3
Fontold meg a kleopátra hajat, az is dögös tud ám lenni.
6: "a töredezett végeken csak az olló segít. "
Ez igaz, de hogy ne töredezzen el, ahhoz ápolni kell folyamatosan. Az enyém is ilyen volt (én írtam a korábbi 1-2 válaszokat), amióta nem a szimpla balzsamot használom, ami túrót sem ér, hanem a végeire külön ápolót, azóta sokkal jobb, és nem csúnya töredezett.
Köszi a válaszokat :)
Hát, a kleopátra haj, meg a rövid hajak sajnos nekem elég rosszul állnak, meg egy picit elállnak a füleim és igaz nem feltűnő, de jobban szeretem ha takarásban van.
Amúgy nem olyan erősen töredezik, inkább ha lehet így mondani a hajvégeim olyan 20%a a törött, vagyis már nem az egészséges. Vagyis ez nem olyan sok, viszont elszórtan mindenhol van ilyen hajszál, ami engem nagyon idegesít :D
De türelmes leszek, és mindig vágatni fogok, ha vére lenő csak jobb lesz :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!