Mennyit költötök el évente összesen ezekre: fodrász, kozmetikus, manikűr és sminktermékek?
Ó, persze modell... de ne is menjünk ebbe bele, nem ez a lényeg.
Talán meglep, de én attól érzem nőnek magam, hogy annak születtem. :)
Nem a kence- és sminkmennyiségtől.
"férfiak is szeretik a nőn az igényes sminket"
Na ez az ami nagyon nem érdekel. Magamnak és egyetlen egy férfinak szeretnék csak megfelelni, és ehhez nem kell a smink, sőt(!), ehhez minél kevesebb smink kell.
"a finom illatot, a selymes hajat!"
Ehhez miért is kellene százezreket költenem?
Finom az illatom, selymes a hajam.
"az az igénytelenség, ha nem nézed meg mit kensz magadra"
Ó, nagyon is megnézem. Sminkből minél kevesebbet, kozmetikumból minél tisztábbat, természetesebbet. -> Ja, hogy erre nem terjedt ki a kérdés? :) De ebből se feltétlenül a legdrágább a jobb.
"mivel keveset használod, sokáig elég lenne!"
A legnagyobb allergiás reakcióm egy MAC terméknél volt. Ismétlem, a drágább nem mindig jobb. Csak olyat használok, amire nem allergizál a bőröm, szemem. Érdekes módon a drogériás vonalra kevésbé.
DE egyébként sem igaz, amit írsz. A termékeknek ugyanis van egy lejárati ideje. Spiráloknál, tusoknál maximum fél év; rúzsoknál egy év, palettáknál hivatalosan szintén 1.
Ha valaki nem cseréli megfelelő időközönként ezeket a termékeket, akkor csak az allergiás reakció esélyét növeli.
Miért is érné meg akkor, ha időben úgyse használhatom tovább annak ellenére, hogy nem fogyasztom el?
Az olcsó se fogy el.
Mindenen rajta van a szavatosság! :) De valóban nem hittem volna, hogy 1 évben 2-szer sminkeled magad... , haha! :D
Igen, modell! :) És olyan körökben is mozgok, olyan helyeken fordulok meg, ahol az a normális, ha egy nő nőnek is néz ki, ápolt! :)
Öltözködésben is biztos ezt vallod akkor! :D Kevés, olcsó ruha elég, nem a ruha teszi az embert?! Nem is, de sokat dob! :D Végülis igen, éljen a belső szépség! :D
Magadnak és egy férfinak akarsz "tetszeni"? :D Te tényleg nem vagy igazi nő! :D
Ne haragudjatok, de az 500 és az 500ezer forint is szélsőség, azért egy nő adjon már ki pár havonta 4-5 ezer forintot egy arckrémre, fodrászra, parfümre, hajpakolásra...viszont te tényleg elég ocsmány lehetsz ha fél millából tudsz csak jól kinézni. Ennyiből én kb 200szor levágatom a hajam gyönyörűre.
Na mindegy, ti dolgotok-pénzetek (vagyis apucié), de én személyesen:
-fodrász: 4x3000 ft melegollós vágás, pakolás...
-kozmetikus:nem problémás a bőröm, epilálok itthon, gőzölés ,hámlasztás szintén itthon, de ezekre mondjuk 5000et szánok évente
manikűr: pár lakk, reszelő kb 5000. Igen, mindig igényesen, halvány színre kilakkozva a körmöm, ápolva a körömágyam, 3 naponta 15 perc belefér.
-sminktermékek: napi szintű sminkem: alapozó, kontúrozás-pirosítás-highlight, korrektor, szemöldök kiemelés egy kis szemhéjárnyékolás tusvonal ás szempillaspirál. Mindig szépen kidolgozott, igényes. De mondjuk számoljam bele a sminkelmosáshoz-arcápoláshoz szükséges dolgokat is, legyen ÉVENTE 40000 ft.
Összesen évente 62ezer forint
Arra lennék csak kíváncsi, ha ez az okoskodó fruska háborúba kerülne vagy dzsungelbe, vagy akármilyen olyan élethelyzetbe, ahol nincs kencefice meg luivüttyon és társai, akkor ő már nem lenne nő?:O Hirtelen kinőne a f-sza vagy mi? Mert az ő elmélete szerint csak a kenceficés nő a nő:D Akkor az afrikai bennszülöttek között sincsenek nők, mert nem használnak kemikáliákat, de az ősemberek között is csak férfiak voltak, mert ott sem használtak mindenféle kenceficét, max. egy-két csontékszert.
Te lány, krémek helyett könyveket kéne venned, hogy ne legyél olyan sötét. Mert a kívül szép, belül rohadt almát eldobják:D
13!
Nem az 500 forintos szélsőséget képviselem, csak a többszázezres ellen "mentem". :)
Egyébként az arc- és testápolási kozmetikumokat NEM firtatta a kérdező.
CSAK a szolgáltatóknál (fodrász...stb.) hagyott pénzt és a sminket.
Nem vagyok én se ősasszony, csak úgy gondolom (ahogy te is írtad) hogy nagyon sok mindent otthon is el lehet végezni (megfelelő arcápolás, szőrtelenítés stb.).
A smink pedig nekem nem lételemem.
Pont ezért törődöm nagyobb odafigyeléssel az arcommal, hogy ne érezzem úgy sose, hogy a sarki boltig se mehetek kipingálás nélkül.
Egyébként ITT van egy olyan kérdés, ami MINDENRE kitért:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Amire rendszeresen költök az a kozmetikus. 3 havonta teljes arctisztítás, és csak kozmetikus által adott krémet, szemránckrémet használok. Ez évente kb.30-35 ezer forint.
Fodrászhoz kb egy éve nem járok. Erre megvan az okom, most nem részletezném. Magam vágom, de nem festem a hajam. 0 Ft
Manikűrösnél még nem voltam. Szerencsés vagyok ami a körmömet illeti, nincs vele gond. Műkörmöt nem viselek. 0 Ft. Sminktermékekből drogériás termékeket használok, mint pld az Essence. Éves szinten 4-5 szempillaspirál. kb 2 alapozó, egyéb apróságok szemhéjtus, körömlakk. pirosító, paletták. kb 25-30000-re saccolom. Ha beleszámolom még a samponokat, tusfürdőket, és egyéb hajkencéket akkor még 25 000 egy évben. Mikor végignézek a fürdőszoba polcon mindig soknak érzem :)
Modell csaj: lehet, hogy szép vagy, viszont elég buta, és nagyzoló, szerintem még sznob is :)
Nem minden a külső !!!
Bár a modell mint szakma se garancia a szépségre, ezt hozzátenném.
20f
Szia!
Fodrászra kb 2500ft havonta (melegollós hajvágás)
jó minőségű joico olajjal ápolom a végeit és növesztem is szóval nnyi nekem bőven elég.
Kozmetikus: anyukám és én is elvégeztem a szakmát, tehát ez ingyen van (egyébként erre elég sok menne el, bár nem problémás a bőröm de szeretem a masszázst és a kényeztetést.:) )
Körmös: szintén anyukám, de nem használom ki mert magamnak ápolom. Rövid oválisra reszelt körmeim vannak és vagy 50színes lakkom - ez a gyengém. Körömágybőr ápoló olajra és lakkokra költök éves szinten kb 10.000ft-ot.
Smink: a bőröm hibátlan és ápolt,alapozóm sosem volt,nem is lesz,gyűlölöm a látványát is egy nőn. Spirál és szemfestékpalettából annyi van,hogy dunát lehet rekeszteni velük, mos szanálom is őket a szav.idők miatt. Max évi egy szemceruát veszek kb 1000ft. Szájfényt ősszel/télen használok ezekből is sok van, de évi 1-2db mindig becsúszik.:)
Parfümök a gyengéim, ezeket gyűjtöm is,sajnos erre elég sok megy el,évi 40ezer biztosan... :(
Évente, 30 000 ft. fodrász, 10 000 ft. borotválkozási költség,kb. 45 - 50.000 ft. tusfürdő,illatszer,desodor,stb.
(46 éves férfi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!