Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mégsem jó a biokozmetikum?

Mégsem jó a biokozmetikum?

Figyelt kérdés
Egyik ismerösöm esküszik a biokozmetikumokra. Szegénynek nem akartam mondani, hogy szerintem inkább árt neki. Az arca tiszta pattanás(bioarckrém), a haja száraz,(biosampon) és panaszkodik hogy viszket a teste. (biotestápoló) Megkérdeztem töle, hogy mennyibe kerülnek ezek a biodolgok? Olyan árakat mondott, hogy azt hittem dobok egy hátast. Gondolkodtam rajta hogy kipróbálok egy "olcsóbb" terméket, de elnézve az ismerösöm börét, arcát, haját... meggondoltam magam. Ti hogy vagytok a biokozmetikumokkal? Negativ, pozitiv vélemény is érdekel.
2013. aug. 20. 08:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát most nagy divat az ilyesmi, az tény. Biztos van előnye is, de személy szerint én is csak hátrányokkal találkoztam. Sok összetevő nagyon allergén. A tartósítószermentes termékek eltarthatósága jóval rövidebb, de mivel aranyárban mérik ezeket a vackokat, a legtöbb ember tovább használja. Az megint nem éppen jó dolog.

A "kemikáliák" kifejezést meg különösen utálom, úgy használják, mint valami szitokszót. Pedig gyakorlatilag minden anyag kemikália. Persze, van ami káros a bőrre és nem kéne használni, de ez messze nem igaz sok termékre.

Ja és a gyakori érvelés, hogy régen sem használtak ilyeneket, mégis ápoltak voltak. Na igen, csak régen nem volt a levegő tele olyan anyagokkal, ami egy kis vízzel meg ezzel-azzal nem jön le. Sajnos a legtöbb helyen csak az ilyen mocsok eltávolításához elég erős szerek kellenek.

Ez is egy olyan üzlet, amiből valaki nagyon nagy hasznot húz. De jól csinálja, sok embernél bevált az agymosás.

Én úgy vagyok vele, hogy aki ehhez ragaszkodik, az ő dolga. Vagy beválik neki, vagy nem. Csak ne osszák már mindenhol az észt kéretlenül is, ha valaki esetleg nem az ő álláspontjukon van. Én sem próbálom őket eltántorítani és meggyőzni az én igazamról. Szerintem azt használd, amiről úgy érzed, hogy beválik. Ha éppen bio, akkor az. Ha nem, akkor meg az.

Egy próbát adhatsz neki szerintem azért. Bár a növényi eredetű termékekkel csak nagyon óvatosan, ha allergiás vagy, minimum próbát csinálj előtte csuklón pl.

2013. aug. 20. 10:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Én nem sok biokozmetikumot próbáltam, igazából nem foglalkozok vele, hogy mi van a termékekben. Egyedül a samponom, ami természetes összetevőkből van, nincs benne parabén, szilikon vagy szulfát. Ezt sem bioként árulják, csak gyereksampon, és rá van kis betűkkel írva, hogy természetes összetevőkből. Nem azért ezt használom, mert nincs benne annyi káros anyag, hanem mert ez tesz jót a hajamnak. A többi ilyen "midenmentes" sampon viszont nagyon rossz volt, és szárítottak mint az állat. Nekem beváltak a sima termékek, nem fogok sok ezret fizetni egy bio cuccra, mikor egyáltalán nem biztos, hogy az bármivel jobb. Az átlag termékekben is amire azt mondják anyagokra, hogy milyen károsak, azokból is van, hogy az adott krémben lévő mennyiség 100x-osát vagy 1000x-esét kéne naponta használni, hogy bajt okozzon (egyszer volt egy ilyen sorozat a tv-ben, hogy ezeket vizsgálták).

Nekem is van ilyen ismerősöm, aki csak mindenből biot használ. 40-es nő, szerintem sokkal jobban nézne ki, ha használna átlag hajbalzsamokat, arctisztítókat és krémeket. Az arca is elég ráncos, gondolom a bioszappantól (anyám is nagyon ráncos a korához képest, mert ő is szappannal mos arcot), a haja is száraz, törik, pedig csak váll alá ér neki és nem károsítja semmivel. Ők az étkezésnél is nagyon figyelnek, hogy mit esznek, saját maguk termelik és őrlik a búzát, sütik a kenyeret, termesztenek biozöldséget, magvakat, állataik vannak. Persze nem ilyen nagyon mániákusok, mert vesznek bolti kaját, édességet is, de alapjában véve egészségesen esznek.

2013. aug. 20. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én bőröm pattanásos volt és égett a testem, amíg sima-vegyszeres kozmetikumokat használtam. Emiatt a túlérzékenység miatt kezdtem el bio irányba nézelődni. Mióta áttértem a természetesre azóta klassz a bőröm, nem vakarom szét a testem és mindenki halálra dicséri a hajam egészségét :D Pedig az ismerőseimmel ellentétben nekem nem kell rá ilyen olyan hajvégápolót, kifésülő sprayt, meg pakolásokat, hajfényeket tennem rá, mert tényleg kicsattan az egészségtől.

Szóval szerintem jók a biokozmetikumok, ha a bőrének megfelelőt választja az ember. Volt amikor nem a bőrtípusomnak választottam az arcápolót (én hibám) akkor én is tele voltam pattival, de már okosabb vagyok :)

2013. aug. 20. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos engem is elcsábítottak a reklámok régebben, de azóta áttértem az inci-lista elemzésére, és az alapján vásárolok.

Bioszappan/arckozmetikum: nekem a korpás szeborreás, zárt mitesszerekkel teli bőrömre CSAK és kizárólag a hámlasztás és gyulladáscsökkentő krémek jöttek be. Az a legnagyobb baj a biocuccokban, hogy elhatárolódnak a normális hatóanyagoktól ( vitaminok, hámlasztók,stb). Azt hiszik olajos krémekkel meg gyógynövényekkel minden elérhető. Hát ez nem így van. Száraz, ekcémás, allergiás bőrre jó.

Hajápolás: szilikonmentes sampont használok, de nem biot. A natúrsamponokat alkohollal tartósítják, ami irritatív, szárító, büdös... Akkor már inkább egy kis paraben ( abból kevesebb kell és nincs negatív hatása számomra). Persze vannak kivételek a samponoknál, csak azok jó drágák. Olajakat még nem használtam, de fogok:-)

Testápoló: használtam vajakat, krémeket, ezek jók, bár nekem normál bőröm van, csak télre kenek ilyesmit, meg vajakat a sarkamra, könyökömre vagy ha nagyon száraz a bőröm.

Az utóbbi időben találtam egy oldalt, ahol nem csak a szokásos dolgokat lehet kapni krémkészítéshez, de nem zárkóznak el a hatóanyagoktól. Csupán az előre fizetés tartott eddig vissza, de előbb-utóbb úgyis kipróbálom.:-D

Amennyiben neked biocuccok nélkül szép a bőröd és hajad, fölösleges váltani:-D

2013. aug. 20. 17:08
 5/5 Doruss ***** válasza:

Attól függ. Minden embernek más válik be, és minden cég máshogy csinálja. Szerintem túl nagy felhajtást csinálnak a "bio" dolgok és a "vegyszerek" körül. (ez utóbbi szót, megjegyzem, helytelenül használják és sokszor ok nélkül szidják.)

Én is natúrkozmetikumokat használok (Manna a márka neve) és nekem tökéletesen beválnak, sokkal-sokkal szebb tőlük a hajam és a bőröm, és az áruk is teljesen korrekt szerintem. Ők valóban jól csinálják.

De sok más bio dologgal sokszor az a baj, tapasztalataim szerint, hogy sok cég azt csinálja, hogy jól beijesztik az embereket, hogy túl sok "vegyszert" visznek be a szervezetükbe, aztán kihasználják, hogy elhiszed, hogy a bio a frankó és azt adnak el neked, amit csak tudnak. Ráadásul sok olyan "biokozmetikumot" láttam már, amin az összetevők közt ott virítottak az olyan anyagok, amiket a natúrkozmetikumok elsősorban hivatottak elkerülni.

Összességében szerintem jó dolgok a biokozmetikumok, csak mindig nyitva kell tartanunk a szemünket, hogy mi az, ami valóban jó.

2013. aug. 21. 15:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!