Mit ajánlatok? Hogyan ápoljam a hajam, és a bőröm?
Az az igazság, hogy nagyon sok és vastagszálú hajam van, a mellemig ér. Olyan nagyon sok, hogy kb. úgy nézek ki, mint egy ősbozontos (és nem kérek olyan válaszokat, hogy örüljek neki, hogy sok hajam van, mert ami nekem már már két emberre is bőven elég.) Olyan semmilyen, tehát nem is egyenes, meg nem is hullámos, göndör. Hetente kétszer mosom, mikor milyen samponnal, amit Anya vesz. Általában Head & Shoulders-t szoktam használni, mert kissé korpás a fejbőröm. Balzsamozni nem szoktam, sem hajvégápolót nem használok, és ez meg is látszik. Elég régen voltam már fodrásznál, hogy levágja a töredezett részeket. Kicsit szálkás is a hajam. Vasalni egy hónapban ha egyszer vasalom, de göndöríteni is csak különleges ünnepek alkalmával szoktam.
Ajánlanátok-e nekem olyan balzsamokat, samponaokat, amiket saját zsebpénzemből is megtudok venni, rendelni, szóval nem annyira drágak, de nagyon jók? Csak mert szeptembertő kolis leszek, és szeretném kérdezni, hogy hogyan is kell használni, meg ilyesmi. :) A ritkításon gondolkozom, de Anyum nem engedi (?), azt mondja felesleges. Általában egyszerűen felgumizva szoktam hordani a hajam, ilyenkor, nyáron pedig csak a fejem tetejére felkonytozom. Vagy legtöbbször befonom. Csak kicsit széles a homlokom, és a parketta nem áll olyan jól nekem, viszont a bubit szeretem. Tudnátok esetleg mondani pár tippet, ötletet, ti hogyan szoktátok hordani a hajatokat? Ja és amúgy szemüveges vagyok (hogy ha ez számít).
A másik dolog pedig a bőröm, mert eléggé pattanásos, és száraz. Milyen pattanás kezelő gélt és arctisztítót, vagy egyéb terméket ajnálatok? Hogy érdemes ezeket használni, és mikor?
A válaszokat előre is köszönöm! 15L
pattanás: pubertással jár. Megszüntetni csak a tini kor elmúlta fogja (remélhetőleg). De reggel hideg vizes arc mosással kezd a napot, este pedig arctisztító krémmel.
Haj: kísérletezd ki neked mi a jó. De a fodrászt nem úszod meg. Kár a hajad kenegetni drága balzsammal, csak az olló hozza helyre a töredezett részt.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Kozmetiukushoz szoktam járni, bár nem olyan sűrűn (4-5 havonta), legutóbb az ballagás előtt (július eleje) voltam. Ő mondta, hogy ápoljam az arcom, és hogy csak (mint Te is, utolsó) tiszta kézzel nyomjam ki a patijaim. Általában egy kis nedves törülözővel szoktam.
A ritkítás kapcsán pedig arra gondoltam, hogy ha lesz időm, akkor a városba, ahova járni fogok gimibe, felkeresek egy fodrászt, aki tud tanácsot is adni, meg aránylag olcsón meg is ritkítja. Annyira azért nem lesz majd feltűnő, ha hazamegyek hétvégén (gondolom), és aztán már úgy sem lehet változtatni rajta. :)
De köszi szépen!
Mindenképpen menj el a fodrászhoz és vágass le pár cm-t, mert rossz állapotban lévő hajnak hiába az ápolás, az akkor is olyan marad. Sampont nem tudok ajánlani, mert nekem nagyon gyorsan zsírosodó hajam van, neked pedig nem, szóval hiába is adnék erre tippet, meg igazából még én sem találtam meg a számomra megfelelőt. Balzsamból a Balea Oil Repair-t [link] vagy a Gardier Ultra Doux Heritage of Provence-t ajánlom [link] A Balea 500 Ft alatt van, a Garnier meg pont 500 Ft. Ezeket egyébként ajánlott 5 percig fent hagyni a hajon, mert így fejti ki igazán a hatását.
Samponból lehet, hogy mégis tudok neked egyet ajánlani, az pedig a Farmasi sampon. 700 ml 1000 Ft-ba kerül a Douglas-ban, ami nagyon gazdaságos. Talán még az Auchan-ban is lehet kapni és ott még olcsóbb is úgy hallottam. Ettől a sampontól nekem nagyon nagyon puha volt a hajam mindig és nagyon sokáig elég is. Én ezt a fajtát használtam, ez normál hajra való [link]
A bőrödre arclemosónak ezt a Balea Mildes Washchgel arclemosót ajánlom, ez mindennapi használatra van. Szerintem jobbak az ilyen lemosók, mint a tonikok. Nekem legalábbis jobban beváltak. Árban 800 Ft körül van. Ez a legolcsóbb, amit találhatsz. Arcradírból pedig ezt [link] Balea Soft & Clear 2In1 Krémes Bőrradír. ez is 800 Ft körül van. Heti 2-szer ajánlott használni. Jó sokáig elég :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!