Borzasztó mennyiség kihullik a hajambol naponta! Mit csinaljak?
Először is tisztázzuk, mi az a borzasztó sok. És hogy tőből hullik, vagy letörik.
Ha törik, akkor rosszul ápolod a hajad, a festés, lakkozás, vasalgatás, szárítás, stb töri a szálakat.
Ha tőből hullik, még az is lehet normális. Számold a szálakat, napi 80-100 hajszál elvesztése normális. Nekem hosszú hajam van, marokszám szedem ki néha, totál bepánikoltam eleinte, aztán kiderült, hogy össz-vissz 20-30 szál az a rengeteg. :D
Ha annál több szál hullik ki, esetleg foltokban kopaszodsz, akkor pedig nem is értem, miért nem kerested fel a problémával az orvosod. Elküldenek vérvételre, góckutatásra. Egy vitaminkúra sem ártana. Kívül-belül ápolni kell a hajat.
(azzal viszont nem értek egyet, hogy csak vízzel mosd. A mai világban olyan mocsok rakódik le a bőrre-hajra a levegőből, hogy az egyszerűen nem elég. Nem kell agyra-főre kenni magadra a vegyszereket, lehet természetes módszereket is használni, de valami tisztítóerő is kell sajnos). A samponodat viszont lehet érdemes lenne lecserélni, és a festéket is, syossra elég sokan panaszkodnak.
Ha hosszabb a hajad, lehet, hogy nem bírja a súlyát a fejed, és ezért hullik. Érdemes vágatnod belőle.
Fogászati és nőgyógyászati vizsgálatra is érdemes lenne elmenned, ugyanis az ilyen problémák is okozhatnak hajhullást.
Szedj vitamint, a DM-ben van a Das gesunde plus haar komplex, ezer forintért 60 darab kapszula, sok jó véleményt olvastam róla.
A hajadat ne fesd havonta, fesd be az eredeti hajszínedre nagyjából megegyező színre és növeszd le.
Sok mindentől hullhat. Festéktől, sampontól, ha túl gyakran mosod vagy nem mosod elég gyakran, gyulladástól, vitamin- és ásványi anyag hiánytól, stressztől, hormonoktól, pajzsmirigyproblémáktól, stb. Attól nem, hogy túl hosszú, ez tévhit.
Általában 100-150 szál/naptól szokták tényleges hajhullásnak mondani. Akkor menj orvoshoz, ha láthatóan és érezhetően kevesebb lett a hajad. Először próbálkozz hajvitaminokkal, ha nem válik be 1-2 hónap után, akkor menj el vizsgálatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!