Ha mindennap rendszeresen kamilla teázom a pattanásos bőröm, akkor van esélyem, h elmúljanak?
2 hét múlva lesz az esküvőm, 14 hetes babás vagyok,de nagyon ronda lett az arcom, vállam. Ha kamilla teával kenegetem, segíthetek rajta? Valaki csinálta már folyamatosan?
Köszönöm
Inkább próbálj ki mást, ha gyorsan szeretnéd eltüntetni!
például kenj rá fogkrémet, vagy arcszeszt (alkoholos) azok jól leszárítják!
én aloe verát használtam tegnap, és már ma látszik az eredmény! :)
Én semmiképp nem most prógálgatnék új dolgokat, mi lesz, ha valamelyikre még jobban kiütsz?
Inkább menj el kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz, egy szakértő azért mégis biztosabb segítség. Otthon pedig csak a már bevált dolgokat használd. A nagy napon pedig majd a smink segít, lehetőleg azt is hagyd profira, jobban jársz.
A kamillát végképp nem javaslom, kiszárítja a bőrt, amitől még fakó lesz, a szárazság miatt még több zsírt termel, hogy pótolja, még allergén is, úgyhogy lehet csak rontasz a helyzeten. Amúgy is, sokszor épp az a gond a problémás bőrrel, hogy száraz, az ember meg keni rá a szárító hatású pattielleni kencéket és csodálkozik, hogy nem használ. :S
Ha nem gyulladt a bőröd, csak kicsit kiütött, akkor ajánlom, hogy 4-5 naponta radírozd le (gyakrabban semmiképp!!!), és egy vizes bázisú hidratálót is használj. De tényleg jobb lenne egy szakértőt kérdezni, látatlanban nem tudunk segíteni. :S
Ha nagy gyulladt pattik, akkor csak sminkelni lehet rá max, mert azt nyomkodni se szabad, sanszos, hogy a hormonális változások miatt jött ki, ami majd magától elmúlik, illetve ha nem, akkor antibiotikumos vagy egyéb gyógyszeres kezeléssel lehet segíteni, de azt csak a szoptatás után leghamarabb. :S De reméljük addig nem tart a gond. :D
Ja meg még egy dolog jutott eszembe: a hiúság is lehet az oka, ha mostanában elkezdtél használni valami új kencét, sminket, akkor függeszd fel egy időre, könnyen lehet, hogy amiatt van.
Sok sikert! :)
Eléggé gyulladtak sajnos. Persze, a nagy napon kozmetikushoz megyek,de a smink alatt kilátszanak a dudorok :( tini korom óta így nézek ki, elegem van belőlük. Bőrgyógyásznál is jártam, semmi változás. Egyedül a fogamzásgátlót tette rendbe,de most,h terhes vagyok, nem szedhetem :D Zinerytet próbáltam már. Nem segített....
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!