Apró, kicsit barnás (vagyis bőrszíntől sötétebb) hegek eltüntetése?
Contractubex krém az ilyen jellegű hegekre nem ér semmit! Az a friss, piros hegekre való. A bőr károsodása miatti barnás pigmentációra nincs hatással.
Sajnos nekem is van 2 szép barna foltom (hegem), ami saját hülyeségemből adódik, szóval ezért nem kerestem még fel vele kozmetikust. De ha elmennél, ott nyilván tudnának segíteni. Jól mondod, a hámlasztás az egyik megoldás. (kémiai vagy mikrodermabrázió) Az, hogy hány kezelés szükséges attól függ, mennyire mélyen sérült a bőrréteg. Másik megoldás a lézeres kezelés. Saját tapasztalatom nincs egyikkel kapcsolatban sem ugye, ezért nem tudok tanácsot adni, hogy melyik hatásosabbb.
Én most ugye itthon házi praktikákat alkalmazok, hogy eltüntessem. Egyébként az ilyenek maguktól is elmúlnak, de évekbe is telhet!! Szóval itthon mi csak gyorsítani tudjuk a folyamatot azáltal, hogy valamilyen úton-módon koptatjuk a bőrt, hogy a felszíni réteg leválljon és majd az alsó ép réteg egyszer csak előkerüljön. Én szalicilsav tartalmú krémmel kenem ott, ami lebontja a felső réteget, valamint rendszeresen fürdősóval bőrradírozok. Már rengeteget javult ennek köszönhetően. De már így is sok-sok hónap telt el, hogy ezt csinálom. És már unom, hogy ezzel bajlódok, úgyhogy egyre érik bennem a gondolat, hogy elmenjek kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz.
Harmadik tippem.....van jó pár krém a piacon, amik kifejezetten depigmentáló krémek. Vagyis elméletük szerint a melanint lebontják a bőrben, ahol erre szükség van. Ezek a krémek azonban nagyon drágák tekintettel arra, hogy ezeket is hosszú távon kell használni és pár milis kiszerelésben kaphatóak. Nem mertem még beruházni egyre sem, mivel sehol nem találtam ezzel kapcsolatban még sem pozitív, sem negatív tapasztalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!