Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak a pattanások ellen?

Mit csináljak a pattanások ellen?

Figyelt kérdés
15/F - Már nagyon idegesítenek a pattanások az arcomon, hátamon..már rengetek mindennel próbálkoztunk de semmit, vagy csak nem sokat segített. Voltam kozmetikusnál, voltam bőrgyógyászaton , írtak fel krémet meg folyadékot de szintén semmi. Most Aloe Vera-t használok..talán kicsit segít de már nem tudok mit tenni, nagyon zavar. Lehet kicsit kezd hegesedni is, és ha 1 eltűnik jön másik. Bármi ötlet jól jönne, nem szeretnék pattanásos lenni. Köszönöm!

2013. júl. 12. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Én citromfű levelet és kamillát főzök össze, mikor ázik a forró vízbe, öntök bele kurkumát és mézet.

Mindegyik gyulladáscsökkentő és szárítják is az arcom, de nem zsírosodik be utána annyira, mint pl más szárítós kencéktől.

Nekem használt, pépesre szoktam keverni, nem sok vizet rakok a teához.

Csak a kurkuma megfogja az arcot, úgyhogy óvatosan vele, de ha jól ledörzsölöd miután lemostad a pakolást, nem maradsz sárga:D

23l

2013. júl. 12. 10:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Roaccutan kúra
2013. júl. 12. 10:53
 3/6 anonim válasza:
Pár pattanásért nem éri meg kockáztatni egy májkárosodást csak ha tényleg elkezd nagyon hegesedni akkor érdemes megfontolni. Ha nem használt a bőrdoki által kiírt kence akkor előbb menj vissza és kérj másikat. Antibiotikum + helyi kenőcs, ha az sem akkor Roa.
2013. júl. 12. 22:10
 4/6 anonim válasza:
Szerintem a Benzoil Peroxid helyesen használva minden pattit levisz.
2013. júl. 12. 22:12
 5/6 anonim válasza:
Kamillateás lemosás, nekem sokat segített.
2013. júl. 13. 12:10
 6/6 Froncsi válasza:

Évekig szenvedtem vele. Először megjelntek a hátamon, aztán átmentek az arcomra.

Minden hülyeséget kipróbáltunk:

Eleinte salicyl oldat, aztán lubexil, jött az isotrexin, végül bőrgyógyász adott azi sandozt. Egyedül az antibiotikum segített, eltűntek szépen az arcomról, viszont a hátamon maradtak. Mikor befejeztem a gyógyszer szedését újra visszajöttek.

Aztán kamillatea/csalántea bőrgyógyászt váltottam.

Ő a sotret-et hozta fel, hogy ezt a fajta pattanást (acne conglobata) csak isotretinoinnal lehet eredményesen gyógyítani.

Szóval ha már nagyon kilátástalan a helyzet, értekezz a bőrgógyásszal a sotret nevű gyógyszerrel kapcsolatban.

Hozzáteszem pokoli egy cucc. Kiszárítja a szemed, az ajkaid folyton berepedeznek, hiába kened. Nekem a fogaim is elszíneződtek tőle, ráadásul fél éves kúráról van szó, szóval nem megy egyik napról a másikra.

2013. júl. 14. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!