Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Régen ugye az volt az általáno...

Régen ugye az volt az általános, hogy hetente (vasárnap) mostak hajat az emberek? Akkor még kibírt 5-6-7 napot is az emberek haja?

Figyelt kérdés
2013. júl. 5. 16:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Régebben, mikor általános iskolába jártam, akkor nekem is vasárnap volt mosva a hajam, tehát heti 1x. Mikor középiskolába kerültem, akkor Átszoktam a Vasárnap-Szerdára. Főiskolás koromtól egészen mostanáig pedig 3 naponta mosom.

De jó is lenne megint heti 1x mosni... :( Minél idősebb lettem és ahogy kamaszodtam, annál sűrűbben kellett mosnom. De szerintem ez az emberek többségénél így van.

21/L

2013. júl. 5. 16:25
 2/6 anonim válasza:
Hát nekem most is simán kibírja a hajam, ha 5 naponta mosom. Természetes, sűrű, hosszú, göndör hajam van és sokat foglalkozom vele, hogy így nézzen ki, de nem mosom 3 naponta..
2013. júl. 5. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Mielőtt elkezdtem kamaszodni, nekem is elég volt vasárnaponta mosni (még jó is, a fenekemig ért, nem 2 perc volt azért a mosás+szárítás)

Aztán elkezdett korpásodni, akkor szoktam rá a vasárnap + szerdára. A korpa eltűnt, azóta kicsit zsírosodik.

Most is kétszer mosom hetente. Utolsó nap már nem szép friss, de nem akarom ennél gyakrabban.

2013. júl. 5. 16:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Régen egészen más volt az emberek élete, mint most. Először is a táplálkozás, aztán ott a környezet, a pollúció és minden egyéb. Ha megnézed akkor rengeteg fiatal lánynak, olyannak aki amúgy teljesen vékony és sportos alkatú, narancsbőrös a lába, ezzel kapcsolatban bebizonyították, hogy a rengeteg finomított étolaj az oka. Persze javarészt, nyilván sok más is rásegít. Viszont irdatlan mennyiségű zsírt, olajat fogyasztunk, szinte mindenbe teszünk, amit megeszünk, vagy ha azt nem, akkor nagy halom cukrot. Na a lényeg, hogy ez a megváltozott táplálkozás közvetlenül hozzájárul a zsíros bőr és ezáltal a zsíros haj kialakításához. Nem beszélve a rengeteg génkezelt élelmiszerről és a fogamzásgátlóról. Utóbbiaknak köszönhetően eléggé felborul az ember hormonháztartása, ennek köszönhető, hogy valakinek nő a melle, hízik vagy épp fogy, hirtelen zsírosodik a haja vagy épp normalizálódik. Nagy részt ennek köszönhető, hogy ezért egyre több a zsíros bőrű ember. És ezeken nem segít az ,hogy ha nem mosunk hajat, csak hetente, vagy kéthetente.
2013. júl. 5. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 4. válaszolóval. Nem lehet összehasonlítani a mostani helyzetet a régivel.

Azt még hozzátenném, hogy régebben a legtöbb nőnek hosszú haja volt, amit befonva hordott vagy kontyban, és nem zavarta, hogy zsíros. Meg amikor a régi samponokkal vagy előtte szappannal mosták a hajukat, az rendesen kiszárította, amitől persze jobban károsodott, de nem kellett annyit mosni.

2013. júl. 5. 17:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem derékig érő,dús sötétszőke hajam van és hetente csak 1-szer mosom,mert nem zsírosodik hamar,aminek nagyon örülök ,sokan még rá is csodálkoznak 5.nap hogy olyan mintha tegnap mostam volna hajat,nem tudom mitől függ,de örülök neki hogy nem kell 3-4 naponta mosni :)

14/L

2013. júl. 5. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!