Régen ugye az volt az általános, hogy hetente (vasárnap) mostak hajat az emberek? Akkor még kibírt 5-6-7 napot is az emberek haja?
Régebben, mikor általános iskolába jártam, akkor nekem is vasárnap volt mosva a hajam, tehát heti 1x. Mikor középiskolába kerültem, akkor Átszoktam a Vasárnap-Szerdára. Főiskolás koromtól egészen mostanáig pedig 3 naponta mosom.
De jó is lenne megint heti 1x mosni... :( Minél idősebb lettem és ahogy kamaszodtam, annál sűrűbben kellett mosnom. De szerintem ez az emberek többségénél így van.
21/L
Mielőtt elkezdtem kamaszodni, nekem is elég volt vasárnaponta mosni (még jó is, a fenekemig ért, nem 2 perc volt azért a mosás+szárítás)
Aztán elkezdett korpásodni, akkor szoktam rá a vasárnap + szerdára. A korpa eltűnt, azóta kicsit zsírosodik.
Most is kétszer mosom hetente. Utolsó nap már nem szép friss, de nem akarom ennél gyakrabban.
Egyetértek a 4. válaszolóval. Nem lehet összehasonlítani a mostani helyzetet a régivel.
Azt még hozzátenném, hogy régebben a legtöbb nőnek hosszú haja volt, amit befonva hordott vagy kontyban, és nem zavarta, hogy zsíros. Meg amikor a régi samponokkal vagy előtte szappannal mosták a hajukat, az rendesen kiszárította, amitől persze jobban károsodott, de nem kellett annyit mosni.
Nekem derékig érő,dús sötétszőke hajam van és hetente csak 1-szer mosom,mert nem zsírosodik hamar,aminek nagyon örülök ,sokan még rá is csodálkoznak 5.nap hogy olyan mintha tegnap mostam volna hajat,nem tudom mitől függ,de örülök neki hogy nem kell 3-4 naponta mosni :)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!