Gyorsabban nő a haj, ha havonta van vágva vagy semmi köze a két dolognak egymáshoz?
Köszönöm a válaszokat, de nem a saját hajamról van szó, hanem általánosságban voltam erre kíváncsi. :-)
Például nekem az utóbbi 1,5 évben 1-szer volt vágva az aljából egy pici, de most szeretnék vágatni.
Gyerekkoromban hallottam sokaktól a környezetemben, hogy a haj gyorsabban nő, ha többször vágják és nem tudtam, hogy ezt higgyem, ne higgyem.
Egy ismerősömnek pici korában állítólag nem volt sűrű a haja és emiatt a szülei kopaszra vágatták - hogy jobban nőjön vagy dúsuljon, vagy nem tudom - valami ilyesmit mesélt. Ő nagyon nem örül a kopaszításnak, persze ;-)
Nem nő gyorsabban.
Egy töredezett haj egyénnek ugyanolyan gyorsan nő a haja, mint akinek nem töredezett, viszont a töredezett hajvégek letörnek a roncsolt hajúnál ezért alig látszik nála változás hosszban, míg az egészséges hajú embernek meglátszik, mert nem törik le a vége. A hajvégeknek nincs köze ahhoz, hogy milyen gyorsan nő a hajunk.
Nagyon köszönöm a sok választ, nagyon aranyosak vagytok!
Nem tudom, hogy urban legend a téma, épp ezt szerettem volna kideríteni! :-)
Hirtelen most eszembe jutott a következő: lehet, hogy azért terjed(t) ez az elmélet, mert a növényekhez viszonyították/hasonlították? Például, ha van egy fa és korai éveiben alaposan meg van metszve, akkor gyökérre fejleszt, alaposan megerősödik a gyökér és gyönyörű lesz a lombja és szép erős.
Nem csak a fákkal van ez így, hanem sok más növénnyel is.
Ez csak most jutott eszembe, nem tudom, hogy van-e értelme. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!