Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ti mire szoktátok használni a...

Ti mire szoktátok használni a vazelint?

Figyelt kérdés

Vettem egy tégely fehér vazelint (155 forintért egy jó elég nagy tégellyel).

Eddig hajvégápolásra és a lábfejem hidratálására használtam. Mindkét esetben csodát tett.

Kíváncsi lennék más felhasználási módokra is.

Köszi a válaszokat. :)

2013. jún. 17. 23:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Először is, a következő dolgokat kell beszerezni:

- szárított csalánlevél (gyógynövényboltban egy nagy, 50 grammos csomag nevetséges 95 forintba került; de száríthatsz magadnak is, csak ha megveszed, nem csípked össze, és ekkora mennyiség kb. örökre elég)

- almaecet (olyat válassz, ami tényleg csak almából van: 0,5 literes üveg a Tescoban 250 Ft, és ez is több alaklomra elég)

- citrom

- szódabikarbóna

Először megcsinálod az almaecetes főzetet: egy kis lábosba beleöntesz 2 dl almaecetet, felforralod. Ha fellfort, elzárod a gázt, beleszórsz egy ek. csalánlevelet, pár percig hagyod benne állni. Ezután belecsavarod egy fél citrom levét. Az egészet egy nagyobb pohárba vagy flakonba leszűröd, és még hozzákeversz 2 dl vizet.

Egy műanyag flakonban rázz össze 0,5 ek. szódabikarbónát 0,5 liter langyos vízzel.

Irány a zuhany, a száraz hajadba először jó alaposan bemasszírozod a szódabikarbónásat, majd a másikkal ugyanezt. De vagy 5 percig kell csinálni. Aztán le kell öblíteni vagy 3x jóóó alaposan.

Utána hagyd megszáradni. Persze rögtön nem kell csodát várni, de én egy hajmosás után is láttam az eredményt. :)

2013. jún. 19. 22:04
 12/13 anonim válasza:
Ricinusolajat próbáltad már? Olvass utána! Hajápoló, bőrápoló és még az ízületekre is nagyon jó állítólag. Patikában fillérekért megkapod.
2013. aug. 26. 11:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen, nem is olyan rég próbáltam szintén hajpakolásra, de nem láttam semmi változást... persze nem vagyunk egyformák... :)
2013. aug. 26. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!