Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Olyan hajfesték márkák érdekel...

Olyan hajfesték márkák érdekelnének, amelyek nem károsítják a hajat, és 1000Ft alatt vannak. Segítség?

Figyelt kérdés
Hennás hajfestéket akartam venni, de amit kerestem, azt sehol nem lehet kapni, a többit meg nem ismerem. Valaki tudna segíteni, hogy melyek azok a hajfestékek, amelyek nagy választékban kaphatóak, és nem roncsolják a hajamat?
2013. jún. 4. 22:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hát....fodrász vagyok, szalont vezetek és kíváncsiságból jövök ide fel. Érdekes a kérdésed. Az anyagi helyzetet megértem mindenkinél! De valamit tudnod kell. Minden festék/színező/ápoló/finish kémiai anyagot tartalmaz. Az összetétel számít!!!! A tartós hajszínező sokszor tartósabb a festéknél:) nincsen lekoptatható színező, csak a színes lakk, gagyi hab....de annak semmi értelme, mert izzadásnál lejön, viszont, ha a hajad roncsolt, oda bele eszi magát.....ugyhogy azokat hagyjuk is. Vannak a "nagy" márkák, akik készítenek közönség cikket (ezek azok a gagyi cuccok, amiket az ABC-k polcain megtalálsz olcsón. ) A reklámokat tolják az arcodba....de nem sorolnám fel, mi9 van bennük. Érdekes, hogy a bolti szuper reklámozott nagy márka festéke akár 800 forint is lehet, de ezt profi cuccban a fodrász 3000 alatt nem kapja meg:) miért? Mert a hozzá nem értő embereknek készítik paraszt vakításnak....

Szóval 1000 alatt. Van festék. Mit szeretnél? Minőségi hajat (tartós, egészségesnek tűnnő), ami ápolt(de nem intenzív a szín), szép színt, ami roncsol, kopik, vagy olyan színt, amire utána egy vagyont költhess, hogy megmaradjon???? Nem egyszerű kérdések, ugye? Az olcsó hajfestékeket olcsó alapanyagból hozzák ki. Ez tény. Letolja a cég, hogy hullik e a hajad, vagy nem. Megmarad e a színe 3-4 hétig, vagy nem. Vannak a nagyon drága festékek, amik jók ugyan, de a reklámot neked kell megfizetned:) ...és vannak a közép áras termékek, amik nem folynak a csapból, nem olcsók, pénzt fordítanak a fejlesztésre és ápolnak is. Minden festék "beleszól" a hajad szerkezetébe, de nem mindegy mennyire! A hennát bocs, de sűrgősen felejtsd el, több kárt tesz a testedben is, mint gondolnád....

Az én véleményem az, hogy menj be egy fodrászcikk boltba. Nézegesd meg az árakat ( már a mililiter is ki van írva) és válassz egy középáras terméket. Függ attól is, hogy szőke vagy (eredetileg) vagy barna. Milyen a bőröd? Déli típus, vagy északi...annyi minden befolyásolja, hogy mit használhatnál.....sokan ész nélkül, reklámok alapján döntenek. Hozzám bejön a vendég és átveszem vele ezeket a dolgokat (anyagiak-mennyit szán rá, bőre, haja típusa, sűrűsége, milyen színt szeretne, mennyi ideje van ápolni, milyen gyakran mossa...stb...) és utána javaslok neki márkát, ha tetszik, akkor festem. Tudom, hogy hosszú volt, de ez a szakma, rengeteg elcseszett hajat láttam és rengeteg rossz kérdés van itt fent. Ha leírod nekem ezeket a dolgokat, akkor ajánlok neked pontos márkát és az árát.

2013. jún. 5. 12:29
 12/18 anonim ***** válasza:

10.-nek üzenném ! :)

Hennával festem a hajam és tény, hogy egy kicsivel több idő mint vegyivel, de annyira nem macerás, mint ahogy a fodrászod előadta :D + megéri az egészséges végeredményért nekem :D

2013. jún. 5. 13:30
 13/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

11-es: igazából nálam nem az számítana, hogy intenzív legyen a szín, csak a lenövést akarom eltüntetni, tehát nyilván inkább az elsőt választom. tartós, egészségesnek tűnő, de nem annyira intenzív.

eredetileg ilyesmi a hajszínem: [link]

ez már volt festve barnára, sötétbarnára, és az utóbbi 2 évben vörösesre (garnier, palette, syoss, kallos márkákkal), és mivel hosszú a hajam, mindig 2 adag festéket raktam rá, ezért mindig igyekeztem 7-800ft/darab körül vásárolni, hogy viszonylag olcsón megússzam.

és a többi kérdésre válaszolva (amiket a vendégeiddel át szoktál venni):

- északi típusú a bőröm, nagyon fehér, nehezen barnulok, inkább leégek.

- kevés hajam van, főleg a fejem tetején hullott (érdekes, ahogy abbahagytam a festést, mintha megállt volna, nem hullik annyira), vékonyszálú

- az, hogy milyen gyakran mosom, kicsit bonyolult, mert egyetemista vagyok, és szorgalmi időszakban általában hétfőn, szerdán. most pedig, hogy elkezdődött a vizsgaidőszak, és nem nagyon járkálok el itthonról, van, hogy másfél hétig meg sem mosom. de ez tényleg nagyon függ attól, hogy megyek valahova, vagy sem. tehát van olyan, hogy heti 3-4 alkalommal, van olyan, hogy másfél hétig semmi.

azt utálom nagyon a hajamban, hogy amíg frissen mosott, szép a tartása, "soknak tűnik" és ez kb 1 napig tart, utána mintha elnehezedne, meg bezsírosodna, lelapulna, így "összeáll", és elkezd látszani, hogy mennyire kevés hajam van.

- az ápolás nálam annyit tesz, hogy megmosom samponnal és balzsammal a hajamat, és naponta fésülködök. általában itthon fel van fogva a hajam (inkább kontyba, hogy ne hagyjon csíkot a hajgumi a hajamban), ha megyek valahova, kiengedem.

- hajszínre meg jó lenne megtartani a vöröset, de az sem baj nekem, ha világosbarnás, vagy sötétszőkés hajszínre váltok

2013. jún. 5. 14:25
 14/18 anonim ***** válasza:
Igazából henna színe nagyban függ a jelenlegi hajszínedtől, szerintem nem jó ötlet ráfesteni a lenövő félben lévő hajra. Az, hogy többet árt... :) erről nem vagyok meggyőződve ;) Viszont tény, hogy vannak, akik allergiásak rá. Henna festést érdemes valódi hennából csinálni egyébként, olyan hajfesték amiben henna van nem sokkal jobb. (Gondolom ilyeneket nézhettél, mert valódi hennából nem látsz mintát, hogy ilyen lesz a hajad, mivel sok mindentől függ.)
2013. jún. 5. 17:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Na szia újra...értem. Tehát világosabb hajszín és bőrszín. A hajad ugyanolyan érzékeny, mint a bőröd:( Először is nagyon helyesen teszed, ha nem mosod sokat! Kordában tudod tartani a zsírosodást száraz samponnal. Nagyon javaslom ebből a szempontból a TIGI márkát. Nos,ez nem pénztárca barát, de nagyon jó. A Schwarzkopfnak is volt jó az OSISban, de azt hiszem megszűnt. Én a TIGIT használom. Na, de festésre tovább....

Jobb lenne, ha nem festetnéd....legalábbis, amíg nem derül ki, hogy mitől hullik. Ideg, hormon, pajzsmirigy, allergia.....szoktam rontani a saját üzletemet, de inkább foltos legyen egy nő haja, mint ne legyen haja....

De, ha meggyőzhetetlen vagy, akkor:

Konkrétan nem részletezném, hogy melyik márkát miért nem....hosszú lenne. (ez abból adódik, hogy minden márkát más népcsoportra fejlesztettek ki, 1 példa: Alfaparf a dél olasz emberekre specializálódott. Ők pedig erős, vastag, sötétebb emberek....érted? A te "vékonyka, hamvas" hajad tönkremenne néhány év alatt.)

Ár-érték arányban neked a BES ammóniamentes hajszínezőt ajánlanám otthoni használatra. Ez 100 ml ! A töved festésére 2X elég, az ára (fodrászkellékestől függően) 1500-2000 forint. De, dupla annyi, mint a Kallos, ami igen erős festék :(

Sampont mindenképpen color-t javaslok. Márkától függetlenül. Balzsamot, mindenképpen kimoshatót. Fontos, hogy a sampont-balzsamot alaposan öblítsd ki! A hajadat lehetőleg lehajolva szárítsd, ne forró hajszárítóval. Ha színt a színben festesz, vagy sötétebb árnyalatot szeretnél, akkor 3% oxyt használj. Ha világosítasz, akkor 6%. Az ennél nagyobb oxyk 4-árnyalatnál nagyobb világosításra alkalmasak, de a te hajad ezt nem szeretné!

Ha annyi pénzed lesz, hogy rászánod magad fodrászra, akkor Matrixosat ajánlok. Ott szigorúan a color sync tartós hajszínezőt kérd. Ezt sajnos boltban nem árulják...hacsak nem szerzel valahonnan:) mondjuk veszel fodrásztól ( 1750 forint 90 ml - esetleg rátesz valamennyit)

Henna. Nézd, használhatsz hennát, ha nem vagy rá allergiás!!!!! Fontos tudnod, hogy a henna (az eredeti) nem olcsó. Akkor kezdheted el használni, ha eltelt a kémiai festés és a henna kipróbálása között 3-4 hónap. Nemigen használhatsz vegyi samponokat, balzsamokat. Szerintem nem egy rohanó egyetemistának való:)

Amit főleg nem ajánlok a te hajadra: bolti dobozosok (egyetlen márkát sem!) és kellékesből a Kallost, Alfaparfot, Infinity-t, Subrina-t, Indola, Lysap, Stella, Younsey, Wella...hirtelen ennyi....bocs, hosszú volt, de még órákig bírnám :) / pihenj sokat, sok tiszta víz és nyugalom kell a testnek/ sok sikert Neked!

2013. jún. 5. 21:00
 16/18 anonim ***** válasza:

15.nek

"Henna. Nézd, használhatsz hennát, ha nem vagy rá allergiás!!!!! Fontos tudnod, hogy a henna (az eredeti) nem olcsó. Akkor kezdheted el használni, ha eltelt a kémiai festés és a henna kipróbálása között 3-4 hónap. Nemigen használhatsz vegyi samponokat, balzsamokat. Szerintem nem egy rohanó egyetemistának való"

A hennára is lehet allergiás valaki de sokkal kevesebb valószínűsége, mint arra, hogy vegyi festékre legyen allergiás. Az eredeti henna sem drága :) 700 forint egy csomag, ahonnan én rendelem (máshol sem drágább neten) ebből nekem legalább 4 tőfestés kijön, mivel a hosszát nem kell festenem, hiszen nem kopik. Teát legalább 4 hónapra elég, de én nem festem havonta. Tény, hogy nem használhat bármit, de pl Alterra/alverde 6-700 körül van, ami nem drágább, mint gy Garnier, Fructice stb. Rohanó egyetemista vagyok, de 1,5 havonta 1 délutánt nem sajnálok rá :D

Szögezzük le, hogy nem vagyok henna fanatikus, a vegyit sem ítélem el, de ne állítsunk valótlan dolgokat valamiről, amit nem is ismerünk igazán :)

2013. jún. 5. 21:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os. Annyira örülök, hogy ennyire értesz a hajfestékekhez, a bőrirritációhoz és a vegyszerekhez:) Érdekes tény, hogy a te 700 forintos hennáddal egyetlen fodrász sem dolgozik, viszont egy Kallos 450 forintos festékkel több fodrász. Nem, valóban nem értek a fodrászathoz:D hozzád képest valóban egyáltalán nem :)

Bevallom nemigen szoktam hozzá szólni az itt lévő dolgokhoz, ehhez a "kérdezőhöz" volt kedvem....utoljára! Megértem, hogy a fodrászok többsége már nem bírja azt, ami ezen az oldalon van....mint téged sem kedves 16-os. Itt mindenki annyira haj szakértő...utána meg nem győzzük olvasni, hogy " fodrász segítségét kérem" kérdéseket:) Használj hennát, bánom is én, vagy te is világosíts citrommal :) remélem nem az én szalonomat találod meg pár év múlva.

2013. jún. 6. 20:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Ilyen lekezelő embert mint te, csodálom ha vannak vendégeid. Nem értesz hozzá mégis beleszólsz és ha kijavítom neked áll feljebb?

A vegyi festékre igenis többen allergiások rengetek ehhez kapcsolódó kutatást olvashatsz.

A fodrászok nem festenek hennával, mivel több idő és macerásabb, de nem lehet tagadni, hogy egészségesebb is. Saját fodrászom is bevallotta, holott nem volt érdeke, de ő szerencsére műveltebb ebben a témában, mint te :) 700-800 forint max 100 gramm, bizony, pedig tiszta indiai, de köss bele ha akarsz :)

A fodrászathoz fogalmam sincs értesz-e ezek után, de a hennázáshoz egyáltalán nem :) Nem vagyok hajszakértő, de én legalább nem szólok olyanhoz, amiről gőzöm sincs és utána nem kezdek hisztirohamba, csak mert nincs igazam. A te szalonodhoz ha fizetnének sem mennék ilyen lekezelő hangnem után :) Szerencsére van egy isteni fodrászom, aki szintén beismerte nekem, hogy milyen jót tett a hajammal a henna ezek után eszemben sincs mást keresni :)

Kedves 16-os. Annyira örülök, hogy ennyire értesz a hajfestékekhez, a bőrirritációhoz és a vegyszerekhez:) Érdekes tény, hogy a te 700 forintos hennáddal egyetlen fodrász sem dolgozik, viszont egy Kallos 450 forintos festékkel több fodrász. Nem, valóban nem értek a fodrászathoz:D hozzád képest valóban egyáltalán nem :)

Bevallom nemigen szoktam hozzá szólni az itt lévő dolgokhoz, ehhez a "kérdezőhöz" volt kedvem....utoljára! Megértem, hogy a fodrászok többsége már nem bírja azt, ami ezen az oldalon van....mint téged sem kedves 16-os. Itt mindenki annyira haj szakértő...utána meg nem győzzük olvasni, hogy " fodrász segítségét kérem" kérdéseket:) Használj hennát, bánom is én, vagy te is világosíts citrommal :) remélem nem az én szalonomat találod meg pár év múlva.

2013. jún. 6. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!