Ha gyantázni akarom a lábam, akkor előtte fürödhetek, vagy csak utána?
Hát én nem vagyok kozmetikus, de tudtommal
A meleg víz fellazítja a bőrt így kevésbé fájdalmas, ráadásul, ha koszos/zsíros bőrön csinálod, akkor nem tud megfelelően a szőrhöz tapadni a gyanta és csak "rángatja", ami nem csak fájdalmas, de még eredménytelen is.
Továbbá ha koszos bőrön csinálod, begyulladhat.
Az persze tény, hogy mindenképp száraz bőrön kell csinálni, tehát annyi idő kell fürdés után, hogy alaposan megszáradjon a bőröd (hintőporral még rásegíthetsz)...
(Ismétlem, nem vagyok kozmetikus, de én eddig mindenhol így hallottam és így is csináltam)
Se előtte, se utána nem javaslom.
Előtte 2-3 órával egy alapos, és gyors zuhany, mert hiába, hogy a bőrt felpuhítja az áztatás, de a szőrt is, és könnyebben beleszakad elvileg. A nedvességet és zsírt pedig felveszi a hintőpor.
Utána pedig szintén nem okos dolog saját tapasztalataim szerint fürdőt venni. :S Olajjal mosd le a maradványokat, gyors zuhany, de 1-2 napig kerüld a hosszas kádban pacsálást szerintem.
Én sem vagyok szakértő, úgyhogy ne kövezz meg, ha ez hülyeség, de nekem eddig bevált módszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!