14 hetes kismama vagyok. Meddig fürödhetek kádban? És utána csak zuhanyozni szabad?
Szia!
Kádban nyugodtan fürödhetsz, csak nem túl meleg vízben és nem sokáig. Én is végig kádban fürödtem langyos (nem hideg!) vízben (max 5-10 percig), mondjuk a vége felé inkább a kényelem miatt jobb a zuhany.
Azt, hogy a melegvíz mennyire indítja be a szülést, nem tudom mennyire igaz, mert én pl. az utolsó 2 hétben már direkt melegebb vízben fürödtem, 15-20 perceket és 2 nappal túl is hordtam a kislányom. Szóval szerintem csak annak indítja be a szülést a melegvíz, akinek amúgy is beindult volna.
Szülés után 6 hétig pedig szigorúan csak zuhany a fertőzésveszély miatt.
Könnyű szülést!
6 hetes kislány anyukája
Igen csak megoszlanak erről a vélemények majd meglátod a válaszokban. A terhesség első harmadában nem javasolják a kádban való fürdést, mert a meleg víz alhasi vérbőséget okoz és kilökődhet a magzat. Persze, hogy mi számít meleg víznek az mindekinél más, ettől függetlenül és betartottam. Aztán a második harmadtól végig fürödtem. Ügyeltem rá, hogy a kád mindig fertőtlenítve legyen és az is fontos, hogy nyitott vagy zárt-e a méhszáj a kismamának. Nekem zárt volt a terhesség alatt. Ha viszont nyitott akkor a kismamaának kerülnie kell a kádfürdőzést. Az utolsó harmadban szintén óvatosan kell bánni a fürdéssel, mert ugyanúgy a meleg víz mivel alhasi vérbőséget okoz koraszülést idézhet elő.
Én most múltam 39 hetes és 2 napja kezdtem megint zuhanyozni. Ezt a kis időt már kibírom a kád nélkül. Jelzem az én terhességem normál lefolyású volt!
Az a lényeg, hogy legyél tisztába, hogy mit szabad és mit nem a terhesség alatt és azt is vedd figyelembe neked milyen a terhességed, valamint nőgyógyász és védőnő tanácsát ki lehet kérni, végül dönts a saját belátásod szerint, de így a felelősség is a tied.
nem szabad kadban furdoni!!!
en ahogy megtudtam hogy terhes vagyok azonnal atvaltottam zuhanyra egesz terhesegem alatt csak zuhanyoztam kulomben is sokkal egezsegesebb a zuhanyzas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!