Mit tegyek, ha zsíros és korpás a hajam?
Figyelt kérdés
2 naponta hajat kell mosnom, annyira csúnya a hajam és nagyon korpás is, meg már sebes is, mert folyton viszket és muszáj megvakarnom. mit használjak rá? kérjek a gyógyszertárban valamit, vagy vannak rá házi praktikák ? :)2013. máj. 16. 11:04
1/5 anonim válasza:
Ez olyan probléma, amit nem árt megmutatni szakembernek, mert oka van. Főleg ha viszket és sebes is, kezelni kell. Attól, hogy a hajas fejbőrön van, még ugyanolyan fontos, mintha a karodon lenne valami.
2/5 anonim válasza:
a zsírosság sajnos normális, tekintve hogy a levegő iszonyatosan szennyezett. Ráadásul ha sportolsz, vagy tesi van, esetleg bármilyen plusz izzadás a meleg miatt, simán zsírosodhat a haj. Csak arra figyelj, hogy szilikonmentes és kímélő sampont használj, nekem a dúsítók jöttek be tekintve hogy a száraz hajra valók zsírosítanak, a zsírosra valók meg szárítanak, ez pedig pont jó. A sebeket viszont kezelni kéne, tényleg meg kéne mutatni egy bőrgyógyásznak vagy legalább egy hozzáértő fodrásznak.
3/5 anonim válasza:
A fodrászok nem bőrgyógyászok, max. annyit tudnak, hogy mi lehet az ok, de a kezelésről a dokinak kell dönteni. Lehet fertőző is...
Ha zsíros és korpás is, és lemezesen hámlik fel, akkor az lehet seborrhea is, amit gombaölővel, gyulladásgátlóval kell gyógyítani.
Kamaszkorban is gyakori a zsíros haj, nem tudom, a kérdező hány éves...
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. 17 éves lány vagyok .
2013. máj. 17. 13:40
5/5 anonim válasza:
Hát, ha nem akarsz dokihoz menni, akkor a gyógyszertárban mondd el, mi a helyzet, és ott tudnak adni arra megfelelő gyógysampont. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!