Az epilátor okozhat szőrbenövést?
Figyelt kérdés
Már kétszer használtam az epilátor gépemet és egyre több a benőtt szőrszál a lábamon. Míg a kozmetikus gyantázott, nem volt rajtam ilyen. Lehet, hogy az epilátortól? Vagy nem jól használom? Mit csináljak a benőtt szőrszálakkal?2008. jún. 16. 13:53
1/14 anonim válasza:
szerintem igen, mert én is ezzel küszködök. nekem epilátornál, gyantánál is benő.
van a veet-nek egy szőrbenövés elleni kréme, próbáld ki esetleg azt. én még csak pár napja vettem, nem tudok nyilatkozni a hatásáról.
2/14 anonim válasza:
Igen.Emeld ki őket és húzd ki őket csipesszel.Mást nem tehetsz,be fog nőni.
3/14 anonim válasza:
Ameddig epiláltam, nekem is folyamatosan benőttek a szőrszálak, volt, hogy a szőrszálak fele (!) visszafelé nőtt... A kozmetikusom megmondta, hogy ez a géptől van, és nem lehet vele mit csinálni azon kívül, hogy lefertőtlenített tűvel kibányászod a szőrszálat a bőr alól, és szintén lefertőtlenített csipesszel kihúzod. Nekem viszont ettől a módszertől teli lett apró sebekkel és duzzanatokkal a lábam, aminek az lett a vége, hogy abbahagytam az epilálást, és áttértem a borotvára. Azóta egy szálnyi benövésem sincs...
4/14 anonim válasza:
Lehet a géptől. Ha bőrradírral dörzsölöd a lábad mondjuk kétnaponta, az segíti a szőrszálak kibújását.
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez azért borzasztó, mert kifizettem a gépre 16ezer forintot :( ráadásul van szőrszálkiemelő kis műanyag valami is rajta, de ezek szerint semmit sem ér :(
2008. jún. 16. 21:41
6/14 anonim válasza:
az a szőrszálkiemelő a művelet alatt hatásos, vagyis mikor csinálod. ha viszont a növekedési időszakban befelé kezd el nőni, az ellen nem tud mit tenni.
7/14 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy azért nőnek be a szőrszálak, mert nem tudnak kibújni az elhalt hámsejtek miatt. a borotvánál sztem azért nem nőnek be, mert 1. vmivel erősebbek a szőrszálak, nem úgy, mint az epilátornál, vagy a gyantánál, ahol gyökerestől jönnek ki 2. a borotva nem csak a szőrszálakat, de a bőr felső rétegét is leszedi, ezért az elhalt hámsejteknek is annyi, amitől nem tudnak kibújni a szőrszálak... remélem érthető voltam:D
8/14 anonim válasza:
Csatlakozom az elöttem szólóhoz..ennyi! :)
9/14 anonim válasza:
Hát nem tudom,nekem a borotválásnál is befelé nőnek, aztán most egy hónapja epillálok, így is befelé nőnek. Tököm tele van az egésszel.
10/14 anonim válasza:
En is epillatort hasznalok, kuszkodok a benott szorszalakkal, de erre javasoltak a gyakoribb borradirozast a labon, vagy a dorzsikesztyu mindennapi hasznalatat, az segit, elvileg. En mondjuk ezt rendszeresen elfelejtem :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!