Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan legyen egy kamasz...

Melcso kérdése:

Hogyan legyen egy kamasz lánynak szép arca és haja?

Figyelt kérdés

Hogyan ápoljam a hajam, hogy mindig rugalmas legyen, és ne kócos?

Az arcommal kapcsolatban is szeretnék tanácsot kérni. Ugyanis kamasz korba léptem, és el kezdtek ki nőni rajtam azok az ronda púpok. Van amit sajna el kapartam, de mit tegyek, hogy még is szép legyek?

2013. ápr. 29. 17:18
 1/4 acelsziv ***** válasza:
Járj kozmetikushoz arckezelésekre és ne nyomkodd magad, mert elfertőződik és ragyás leszel. Hajra meg találsz a neten egy rakás megoldást a méztől a tojássárgáján át a sörpakolásig.
2013. ápr. 29. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát az az igazság, hogy a hormonok és a genetika elég erősen meghatározzák az arcbőrünket, amit sima helyi kezelések (arctisztítók, tonikok, krémek), enyhíteni ugyan tudnak, de elmulasztani sajnos nem. Én 21 éves vagyok és elég szépen ki tudok pattogni, pedig rendszeresen járok kozmetikushoz kezelésre, szabályos arctisztítás, minden megvan (bőrgyógyásszal is beszéltem már ez ügyben).

Amit tanácsolni tudok: minden reggel és este gyakori használatra gyártott arctisztítót használj, ezekkel kísérletezni kell, és amelyik bevált, annál megmaradni. Nekem eddig a Neutrogena Stress Control az, amit nagyon megszerettem, de ez nem jelenti azt, hogy neked is jó lesz. Amennyiben zsíros nagyon a bőröd, figyelj arra oda, hogy ne szárítsd túl, mert ez gyakori hiba. Itt főleg az alkoholtartalmú tonikokra gondolok. Hidratálni kell a bőrt, zsíros bőrre való hidratáló krémet keress, ezektől nem fokozódik a faggyútermelés, ugyanakkor puha és üde bőrt kölcsönöznek.

Minél kevésbé sminkeld magad, kiváltképp így nyáron, mert a nap beleégeti a sminket az arcodba, illetőleg nem szellőzik a bőröd. Ha nagyon muszáj, akkor icipici korrektor, de tényleg, ha nem muszáj, akkor semmi.

2013. ápr. 29. 18:45
 3/4 anonim válasza:

Én ajánlom neked, hogy saját magad készítsd el a haj-és arcápolásodhoz a pakolásokat. A hajamra én általában heti 2x ricinusolajas-olívaolajas-tojássárgájás hajpakolást szoktam csinálni és csodákat tesz az ember hajával. :) Általában 2 kanál ricinusolajat keverek össze két kanál olívaolajjal és 2 tojássárgájával. Rajta hagyom legalább egy órán át, ha több időm van akkor akár két vagy három órán át is. Majd leöblítem, legalább kétszer meg mosom, hogy rendesen kijöjjön belőle a pakolás.

Arc pakolást pedig ugyanúgy olívaolajból, mézből, c-vitamin porból, élesztőből, joghurtból, aloe verából szoktam csinálni általában mikor milyen kedvem van. Az aloe vera remek bőrnyugtató és a pattanásokra, hegekre is nagyon jó. De amúgy nagyon sok hasznos receptet lehet találni neten, nézelődj rendesen biztosan fogsz találni olyat, ami neked megfelelő.:)

2013. máj. 1. 11:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.!

Sajnos eddig még nem tudtunk el menni a kozmetikushot,pénzügyi dolog miatt.

Múltkor meg már zárva volt..stb.

2013. máj. 26. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!